Aquest octubre a Arenys de Munt el nombre de persones aturades s’ha reduït per segon mes consecutiu

Malgrat tot, el descens ha estat petit i no compensa els augments que hi va haver al juny, al juliol i sobretot a l’agost. A 31 d’octubre l’atur registrat era de 399 persones. Mercè Vives, técnica d’Ocupació de l’Ajuntament d’Arenys de Munt ha explicat que encara que d’entrada sembli una situació no gaire bona, la xifra és molt similar a la que hi havia abans de la crisi económica de principis de segle, per la qual cosa no som davant d’una circumstància especialment alarmant en termes d’atur.

Pel que fa a la diferència d’atur interanual, ha augmentat en quinze persones. Això és perquè fa un any les xifres d’atur eren molt bones perquè estàvem immediatament després de la superació de la pandèmia.

A Catalunya l’octubre és un mes que presenta augment del nombre de persones aturades. L’Observatori del Treball i Model Productiu indica que l’increment enguany és el més discret des del 2008.

Les oficines de Treball de Catalunya, Barcelona i el Maresme han registrat aquest mes un augment del nombre de persones inscrites en demanda de feina, mentre que la diferència interanual és a la baixa en aquests tres àmbits.

La taxa d’atur mitjana comarcal és del 9,26%. Cal continuar fent esment a la important bretxa, de 7,45 punts percentuals, entre la taxa municipal més baixa, de nou a Alella (4,52%), i la més alta, també com és habitual a Tordera (11,97%).