Aquest matí ha nevat, a Collsacreu. Al nucli urbà només pluja

A Arenys de Munt encara estem pendents de si aquestes precipitacions que han caigut i que encara poden caure es transformen en neu durant les properes hores. De moment, podem afirmar que a Arenys de  Munt ha nevat, a Collsacreu.

La previsió de l’arribada de neu gairebé a nivell del mar aquest dimarts ha posat en alerta bona part de Catalunya. La nevada a cotes baixes ha començat a la matinada d’aquest dimarts, sobretot a localitats del Barcelonès i del Vallès, com és el cas de Sabadell o Mollet i també Barcelona, a l’Observatori Fabra. No es preveu una nevada amb gruixos importants ni tampoc gaire extensa, però sí precipitacions en forma de neu en punts on no és habitual. En aquest sentit, Protecció Civil recomana portar roba d’abric i estar alerta amb les ventades. Especialment posa èmfasi en la necessitat de tenir molta cura a la carretera per la possible presència de plaques de gel A mesura que passin les hores es preveu que la cota de neu pujarà als 600 metres a les comarques deGirona. Al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre es mantindrà molt baixa, cap als 300 metres. El Meteocat ha activat l’avís per neu a més de 30 comarques, totes les del litoral, prelitoral, Catalunya Central i pla de Lleida. L’alerta per neu se suma a l’onada de fred, que ha deixat gelades generalitzades i mínimes rècord.

Com dèiem, aquí a Arenys de Munt també ha nevat, a Collsacreu. Per si no us creieu podeu anar a les nostres xarxes i trobareu la prova gràfica.

Els flocs no han provocat cap incidència, però la Policia Local manté activat el protocol per si calgués alguna intervenció. De cara a les properes hores el perill més gran que ha apuntat el cap de la Policia, Javi Reina, són les plauqes de gel, ja que ha plogut, el terra és moll, i a la tarda nit es podria gelar.