Aquest divendres arribarà el 17è Simposi sobre la Història Censurada de Catalunya

El simposi està organitzat per l’Institut Nova Història i i l’Ajuntament d’Arenys de Munt. La presentació es farà a partir de les 7 de la tarda a la Sala Municipal, amb entrada gratuita.

Hi participaran el president de l’Institut Nova Historia, Albert Codinas, l’alcalde Joan Rabasseda, l’escriptor i investigador, Jordi Bilbeny, l’escriptora Krystyna Schreiber, Ernesto Álvarez, Museòleg i historiador cuba, i Joan-Pere Le Bihan, exdirector General de les Escoles La Bressola.

I al vespre es farà un sopar obert a tothom. Els tiquets es poden comprar al Café Rovira o a Can Pujades.

Ja dissabte a partir de les 10 del matí, a la Sala Municipal, es farà el gruix de conferencies que duraran tot el dia. L’entrada és de 10 euros.

La conferència inaugural serà a càrrec de Anna Miñarro, Psicòloga clínica i Psicoanalista que parlarà de: El rostre i el rastre de la violència (1936-2017)

També hi participarà Marcel Mañé amb la ponencia: Tres proves curioses de la catalanitat d’En Cristòfor Colom o Daniela Strauss que explicarà: Els vincles catalans dels Merode alemanys.

Entre d’altres, Josep Prats parlarà de La desaparició premeditada del Convent de Sant Francesc de Barcelona i Francesc Magrinyà de: «La vida es sueño» l’evidència que va ser escrit en català.

Albert Fortuny parlarà de L’estada d’En Colom a Badalona al 1493, Miquel Izquierdo de Shakespeare, Cervantes i el Tirant lo Blanc,

Pere Alzina farà algunes reflexions sobre la recuperació del passat per encarar el futur i Rafel Mompó parlarà sobre el «Persi¬les y Segismunda» de Cervantes i Belinda Parris ens explica que parlarà de l’Avenc de Tavertet, el cacau i les Amèriques.

Entre d’altres participaran Víctor Cucurull que ens parlarà de: «El Pelegrino Curioso»: un cas molt curiós. Montse Camps que parlarà d’ algunes frases del «Lazarillo» que va ser escrit en català i Joan Cassola ens farà una pinzellada de: Teresa de Jesús, Ramon Llull i els trobadors.

Pep Comajuncosa farà la ponencia La decadència literària catalana del segle XVI: llei de mercat o censura d’estat? I Jordi Bilbeny parlarà de: Joan Boscà, poeta en llengua catalana d’obra segrestada i perduda.

Tot seguit es farà el lliurament del «9è Guardó Nova Història» que aquest any serà per Pep Andreu, alcalde de Montblanc, i la conferència de clausura a càrrec de Sebastià Sardiné, advocat i membre de «Juristes per la Inde¬pendència» i «Constituïm»