Aquest diumenge es projectarà al Centre Moral el documental OCTUBRE.

Serà a les 6 de la tarda a la Sala Gran del Centre que es projectarà aquest documental sobre els fets del dia 1 d’Octubre de 2017 i els dies següents a Catalunya.

En aquest es fa servir la població de Calella com a eix vertebrador i a través de diversos testimonis es construeix una narració que té per objecte presentar els fets succeïts l’octubre de 2017 i les seves conseqüències.

Abans de la projecció es farà un col·loqui amb l’exalcalde d’Arenys de Munt i un dels impulsors de la primera consulta per la independència, Josep Manel Ximenis. També participarà Carles Mora alcalde al 2009 i l’actual alcalde Joan Rabasseda.

Per part del PDeCAT participarà Lluís Campasol i  de la Cup, Maria Ballester. També parlarà el president del Centre Moral, Esteve Torrent i el director del documental, Ernest Vila. L’acte serà moderat per el Director de Ràdio Arenys de Munt, Oriol Leo.

Lluis Campasol, regidor del PDeCAT, explica que en la seva opinió hi ha haver un abans i un després de l’1 d’octubre de 2017, ja que va despertar les emocions de tothom i va ser un dia en què el poble “va ser un de sol”.

Per la seva part, Maria Ballester, regidora de la CUP, creu que és important reivindicar l’1 d’octubre,  i més ara que estem a les portes del judici.

També es comptarà amb la presència del director del documental, Ernest Vila. Ell mateix explica que en el documental hi podrem trobar 33 punts de vista de diferents partits polítics i autoritats.

L’entrada és lliure amb posterior taquilla inversa on es podran dipositar els donatius dins de les urnes originals utilitzades durant el referèndum.