Aquest diumenge es fa la primera jornada solidària d’Arenys de Munt per la cura de la leucèmia infantil

Dona medul·la, dona sang. Dona la teva voluntat. És el lema d’aquesta jornada que es farà entre la plaça de l’església, el mercat municipal i el pati de l’Escola Sant Martí. Serà unajornada lúdica i solidària a favor de la recerca per lluitar contra la leucèmia infantil. Ho organitzen les Asasociacions de Familiars d’Alumnes de l’Escola Sant Martí i Sobirans, l’AMPA de l’Institut Domènec Perramon, l’Escola de Música ADM i Voluntaris per Arenys de Munt. Hi col·laboren l’Ajuntament d’Arenys de Munt i PepsiCo, i reben el suport de l’Hopsital Vall d’Hebrón, el Banc de sang i Teixits de Catalunya, el projecte Mariona de nens malalts dec àncer del Maresme i la Fundació Josep Carreras.

Tot plegat arrenca a dos quarts de 10 del matí amb una passejada a Can Jalpí, i a dos quarts d’11 arrenquen un seguit de tallers infantils. Una hora més tard, a dos quarts de 12, hi haurà concert de música a càrrec de l’Escola de Música ADM i alumnes de l’Institut Domènec Perramon. Durant tota la jornada hi haurà servei de bar. Mentrestant al Mercat Municipal, de 10 a 2 del migdia, hi haurà el Banc de sang i teixits per rebre donacions de sang, de plasma i de medul·la. I a partir també de les 10 del matí, al pati del Sant Martí, hi haurà inflables infantils. També al matí vindran a Arenys de Munt la cap de pediatria oncològica de la Vall d’Hebrón i la cap de trasplantaments, que explicaran on anirà a parar la recaptació que es faci durant la jornada.

La regidora de Participació, Montse Batista i Alsina, ha explicat que la jornada parteix de la voluntat de la família de la Mirea, una nena d’Arenys de Munt, alumna de l’Escola Sant Martí, que va morir fa un any a causa de leucèmia. Ha explicat que es faran unes samarretes commemoratives de la jornada. Qui ja la vulgui portar diumenge la pot comprar el dia abans, dissabte 26, en una paradeta que hi haurà a la tarda a la plaça de l’església, de 18 a 20h.

Tot plegat, com ha comentat la regidora, parteix de la vivència d’una familia d’Arenys de Munt que va perdre fa poc la seva filla per una leucèmia infantil ara fa un any, la Mireia. La mare de la Mireia és la Paqui Sánchez. ha explicat a l’informatiu que la idea inicial era fer un petit homenatge a la Mireia i que el cartell d’activitats ha anat creixent fins a esdevenir una gran jornada.  Ha explicat el seu cas personal i ara, afrontant aquesta nova etapa de la vida sense la seva filla, espera que es pugui ajudar a investigar la cura d’aquesta malaltia i que es salvin infants amb leucèmia.

I des del Banc de sang i Teixits de Catalunya han explicat que també vindran a la primera jornada solidària d’Arenys de Munt per trobar la cura a la leucèmia. Sílvia Delgado Torres, responsable del Banc de sang a la zona del Maresme ha comentat el que implica ser donant de medul·la. Per ser donant no cal, d’entrada, extreure el moll de l’os. Amb l’extracció de sang normal ja es fa un mostreig de la medul·la i es registra a nivell mundial. Un cop es necessiti la medul·la, que pot ser al cap d’anys, o potser mai, ja es farà l’extracció. I cal remarcar que l’extracció ja fa anys que no es fa punxant a l’os. Ara es dóna una medicació uns dies abans per fer sortir al torrent sanguini les cel·lules del moll de l’os i es fa una extracció de sang normal, sense cap més perill.