Avui dijous hi ha Ple municipal on s’hi porta a aprovació el Pla Estratègic de Subvencions 2020/2023

Dijous hi ha ple ordinari de l’Ajuntament on es porta a aprovació, entre d’altres, el Pla Estratègic de Subvencions 2020/2023. Aquest pla contempla totes les subvencions que l’Ajuntament té previst atorgar en el transcurs de l’actual mandat. L’Alcalde d’Arenys de Munt, Josep Sánchez, explica que s’inclouen tant les subvencions nominatives com les subvencions per concurrència competitiva.

Josep Sánchez també ha volgut afegir que aquest pla, en un futur, podrà ser modificat per incorporar noves subvencions.

Al ple també es portarà a votació la proposta d’encàrrec de la gestió del padró d’habitants a la Diputació de Barcelona, i la proposta del grup CUP de delegar en la Junta General Local el ple de sorteig de meses en eleccions. El regidor de la CUP, Guiu Muns, explica que d’aquesta manera l’Ajuntament s’estalviarà diners i temps.

I com ja vam avançar en altres informatius, en aquest ple també es proposarà declarar Arenys de Munt “zona catastròfica” desprès del temporal Glòria. Escoltem Josep Sanchez.

Pel que fa a les mocions només n’hi haurà una, d’ERC que pretén declarar Arenys de Munt “municipi feminista”. La regidora d’igualtat, Mari Àngels Gros, explica que amb la moció pretenen denunciar les desigualtats que pateixen les dones en el dia a dia.

Al ser un Ple Ordinari hi haurà precs i preguntes. El grup CUP presentarà tres precs i una pregunta. Concretament demanaran integrar les funcions del Consell d’Economia al Consell del Poble, la creació d’un Consell Municipal de dones, i que es publiqui l’estratègia de l’Ajuntament per reduir el consum de plàstic. La pregunta serà sobre l’actualització de les dades de despesa de cada regidor.

Per la seva part, Junts x Arenys de Munt farà dos precs i una pregunta. Demanaran conèixer les subvencions sol·licitades a la Diputació de Barcelona, demanaran també que els grups de la oposició tinguin accés a les instàncies de l’Ajuntament de manera immediata, i preguntaran sobre l’estat de les càmeres de vídeo vigilància del municipi.

Per últim el Partit Socialista formularà tres precs i una pregunta. demanarà que es modifiqui l’Ordenança Reguladora de la Circulació i Seguretat Viària, que es reactivi la Comissió de Seguiment de la Crisi, que s’estableixi un pla d’arranjament de les zones d’aparcament, i preguntarà sobre l’estat de les peticions d’ajuts pels temporals d’octubre.