Aquest cap de setmana tindrem circ, dansa, activitats juvenils, festa en favor dels refugiats, passejada per Can Jalpí, pàdel i futbol de veterans

Entre aquest cap de setmana i dilluns tres entitats del poble clouen el seu curs 2021/2022. L’escola de circ Encirca’t, l’escola de Dansa la Riera i Aïna Dance Studio posen punt i final al seu curs amb el seu corresponent espectacle de cloenda. L’Escola de Dansa la Riera tancarà el seu curs diumenge amb un recital de Dansa basat en els 4 elements: l’aigua, la terra, el foc i l’aire. Serà a partir de les 6 al Centre. En parlem amb Eva Navarro Sanz, directora de l’Escola. Bon dia.

Per la seva part, l’altre escola de dansa, Aïna Dance Studio ha preparat el seu espectacle de final de curs pel dilluns a les 7 de la tarda també al Centre.

I per últim, l’escola de circ Encirca’t oferirà 6 mostres, una per cada grup de l’escola. Les tres primeres es faran entre les 11 i la 1 del migdia i la resta es realitzaran a la tarda a partir de les 5.

Més activitat per aquest cap de setmana. Parlem de la Nit Jove que es fa dissabte 18, reprogramant alguns dels grups que estaven previstos pel Remei. També es farà el concurs d’apilar caixes de cervesa. Aquests actes s’havien de celebrar el dia 23 d’abril, dia de Sant Jordi, dins les Festes del Remei, però un xàfec al vespre va provocar que s’anul·lés la nIt Jove malgrat la carpa que hi havia instal·lada.

El Birràrium es farà, com sempre, al pati de l’Escola Sant Martí. Les inscripcions començaran a les 6 de la tarda i el concurs s’iniciarà a 2/4 de 7 de la tarda. Hi haurà inscripcions per a cinc parelles d’infants (fins a dotze anys) i deu parelles d’adults.

La Nit Jove es farà a l’esplanada del Monument a la Independència del parc de Can Jalpí, amb l’actuació de Zàping Catalonia i DJ Badabronx. L’inici del concert serà a 2/4 de 12 de la nit.

Aquest proper diumenge es fa a Arenys de Munt, tant matí com tarda, una jornada festiva dedicada a commemorar el Dia Mundial dels Refugiats. La regidora d’Acció Social, Montse Batista i Alsina, ha explicat que hi haurà una caminada per fer la ruta de les masies que arrenca de bon matí, a les 8. Aquesta iniciativa porta per lema ‘dona’m la mà i caminarem’. Després hi haurà tallers de la colla de geganters, de l’AFA del Sant Martí, del Club d’Escacs i inflables. Tot seguit hi haurà música i una arrossada popular. El tiquet costa 10€ i es pot comprar al’Esplai, al Boli Blau, a Can Pujadas i al Comerç Pi Gros. Aquestes activitats es fan amb el lema ‘dona’m la mà i cantarem i menjarem’. A la tarda hi ha prevista en format de taula rodona i la presentació d’un curtmetratge. Aquesta part porta per lema ‘dona’m la mà i pensarem’. I ja per acabar hi haurà actuacions de tancament de l’Esbart, la coral Veus de Munt i el cor Kalima de noies d’Ucraïna, amb el lema ‘dona’m la mà i ens emocionarem’. Es recaptaran diners per a tres projectes solidaris que treballen amb refugiats d’Ucraïna, Lesbos i Ceuta i Melilla, i el mateix dia també s’explicaran les seves actuacions. Montse Batista recorda que serà un acte obert a tothom, sense que recaigui el protagonisme en les persones refugiades

I aquest diumenge es fa la segona de les passejades per descubrir l’entorn de Can Jalpí que organitza l’Ajuntament i l’empresa Durbec. És la que servirà per apredre a construir un hotel d’insectes. La passejada es fa de les 11 a dos quarts d’una del diumenge. Ja no podrem dir que a Arenys de Munt no hi ha hotels. A partir de diumenge n’hi haurà uns quants, però els seus hostes no seran turistes estrangers sinó que seran abelles, mosques, mosquits, libèl·lules i tota clase d’insectes. Els hotels d’insectes són refugis artificials per a diverses espècies d’insectes i altres artròpodes que necessiten forats i galeries excavades a la fusta morta per reproduir-se i passar l’hivern. Actualment, moltes d’aquestes espècies tenen dificultats per trobar els refugis i la fusta morta necessària per a la seva supervivència, és el cas, per exemple, de les abelles solitàries, grans pol·linitzadores i essencials per la supervivència de moltes plantes i cultius i que a més a més estan amenaçades pels pesticides.

Les espècies que s’instal·lin a l’hotel d’insectes també ens poden ajudar a mantenir a ratlla les plagues perjudicials per a les plantes de l’hort o el jardí com les cotxinilles o els pugons, ja que moltes són carnívores. A més, els hotels d’insectes són molt beneficiosos per augmentar la biodiversitat, ja que no només afavorim les poblacions d’insectes sinó que tot l’ecosistema en surt beneficiat, especialment els ocells -com les orenetes- que s’alimenten d’insectes.

En plana esportiva, avui a la tarda, entre les sis i dos quarts d’11, es jugaran les finals de la primera lliga d’empreses de la Padel’era. Hi haurà primer diversos partits de repesca, entre les sis i dos quarts de 9. A les 9 ja es jugarà la primera gran final, la del Grup cafè Novell, que enfrontarà els equips Aral 2 contra Pinmat. Un quart d’hora més tard arrenca la final del Grup Espinaler, amb els equips Aral 1 i Munt March. I a tres quarts de 1o es juga la final del grup Assolim, i els finalistes son Mson i Frimep. Hi haurà un tall de pernil de Salamanca, aperitius selectes, cava Sumarroca i cervesa Mahou 5 estrelles. L’alcalde farà la recepció i l’entrega de premis. Tot plegat acabarà amb focs artificials. Ho parlem amb Pep Campí, de l’Era

 

I aquest dissabte dia 18 segueixen els actes del Centenari del Club Esportiu Arenys de Munt amb un triangular de veterans. Comença a les 5 de la tarda i hi juguen veterans de l’Arenys de Munt, el Júpiter i l’Espanyol. La presidenta del Club Esportiu, Mònica Olivares, ha explicat que serà un torneig més enfocat a l’exhibició que al futbol, per passar-ho bé damunt la gespa, més enllà de la competitivitat