Aquest cap de setmana l’Esbart del Centre estrena l’espectacle de dansa Viratges

Aquest cap de setmana, a la sala gran del Centre, tindrà lloc el nou espectacle de l’Esbart Dansaire del Centre d’Arenys de Munt. Es diu Viratges

És el primer espectacle de Sergi Ojeda com a director de l’esbart, i el porten preparant-lo des de fa dos anys, però per la pandèmia han hagut d’anar frenant l’estrena. Si que es van estrenar alguns balls, però no l’espectacle de gran format que es presenta ara. Ell mateix ha reconegut que sempre hi ha nervis i respecte davant d’una estrena d’aquestes característiques.

Viratges  és el nom del nou espectacle del Cos de Dansa de l’Esbart. Un espectacle que es presenta com un doble viatge a través de la dansa. D’una banda, un viatge físic a través de les diferents cultures del mediterrani català. De l’altra, un viatge emocional: el d’una persona que emigra tot buscant una vida millor i les diferents fases per les quals passa en el seu procés per adaptar-se al nou indret d’acollida.

Com dèiem, Viratges és el resultat de dos anys durs de feina, intensificada els últims mesos. Un llarg període de temps durant el qual el Cos de Dansa s’ha hagut d’anar adaptant a canvis constants. És un espectacle que es presenta amb una dotzena de peces, d’estrena pràcticament en la seva totalitat. Hi ha havaneres, jotes i una clara al·lusió a la dansa popular i el ball a plaça. Tots conformen un espectacle de nova creació de 75 minuts de durada. Hi ha cançons de Miquel Gil, i Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, entre altres.

Hi ha peces que inclouen més d’un ball, com per exemple la part final, dedicada a la comarca del Maresme

Els darrers mesos han fet fins a quatre assajos per setmana, per tenir-ho tot a punt per aquest cap de setmana. Les representacions són dissabte a les 9 del vespre i diumenge a dos quarts de set de la tarda