Aquest cap de setmana hi ha cuines del món, cinema, passejada ornitològica i taller de dansa familiar

Aquest dissabte, dia 21 de maig és el Dia Internacional de la diversitat cultural i per commemorar-lo el grup de interculturalitat del Centre ha organitzat una jornada titulada “Compartim l’àpat”. Des de l’entitat es proposa cuinar un plat típic de la cultura de cada persona i portar-lo a la Sala Municipal per tal de compartir-lo amb la resta de participants, que també portaran un plat típic. Laura Masdeu, del grup, va explicar al “Cafè del Matí” com va sorgir aquesta idea.

Des del grup es mostren molt contents amb la resposta de la gent ja que a inicis de setmana la xifra d’inscrits era de 55 i amb molta varietat de cultures.

Si volen participar-hi poden contactar directament amb el Centre.

 I també aquest dissabte 21 de maig a les 8 del vespre, hi ha cinema a la Sala Gran del Centre. S’hi projecta Libertad, de Clara Roquet, dins el cicle Gaudí de Cinema. Explica que la Família Vidal passa a la seva casa de la Costa Brava les últimes vacances d’estiu amb l’àvia Ángela, que pateix Alzheimer. La Nora, de 14 anys, sent que no troba el seu lloc entre els jocs de nens que li semblen infantils i les converses dels adults que encara són massa per a ella. Aquesta situació canviarà per complet amb l’arribada de Llibertat, de 15 anys i filla de Rosana, la cuidadora de l’Ángela.
La Llibertat portarà a la Nora a viure un estiu totalment diferent. Les dues noies ràpidament forgen una amistat d’allò més intensa. Juntes surten de la bombolla de protecció de la casa familiar i descobreixen un món nou en el qual la Nora se sent més lliure que mai.

Aquest n’és el tráiler

 Passem ja a actes de diumenge. En primer lloc parlem de la passejada que organitza l’Ajuntament a la Central del Parc de Can jalpí. És la primera de tot un cicle i servirà per conèixer aus i ocells. Es farà de dos quarts de 10 a les 11 del matí, i és una activitat gratuïta però amb places limitades. Ho comenta Toni Herrero, responsable de la Central i de l’empresa Durbec.

Fins a l’octubre hi haurà una passejada cada mes. La següent serà el dia 19 de juny, amb el títol Fem un hotel d’insectes. El 10 de juliol es farà una passejada per conèixer plantes i usos. L’11 de setembre hi haurà un taller de dissecció d’egagròpiles, que són boles de material indigerible, com òssos i pels d’animalons, que són regurgitades, vomitades, per diverses espècies d’aus quan s’alimenten. I ja per acabar el cicle, el dia 9 d’octubre, es farà l’itinerari d’en Genet, per netejar les caixes niu.

Aquest diumenge al matí, concretament d’11 a 1 a la Sala Corrioles del Centre es durà a terme un taller de dansa familiar titulat “Ballant dins l’aixopluc”. Serà a càrrec de Marta Daniel, qui precisament va ser aquesta setmana al programa “El Cafè del Matí” per presentar el taller i explicar tot el contingut. Marta Daniel explicava que és un taller que pretén treballar la confiança i superar la vergonya.

Marta Daniel va parlar també de la durada (unes dues hores) i de com estarà estructurat. Daniel va destacar la satisfacció que li provoca treballar amb infants.

Les inscripcions s’han pogut fer al web i secretaria del Centre.