Aquest cap de setmana es fa el Gran Recapte post-covid-19 a sis supermercats i establiments col·laboradors

El 13 i 14 de juny es fa un recapte d’aliments extraordinari a Arenys de Munt per ajudar a pal·liar els efectes que deixa en moltes famílies la crisi del Coronavirus. Hi participen els supermercats Dia, Spar, Condis, Ca la Paulina, Comerç Pi Gros i Autoservei Pilar. A tots ells hi haurà dos voluntaris de la Xarxa de Voluntaris Covid-19 d’Arenys de Munt informant del Gran Recapte, fent torns de dues hores i mitja cada parella. La tasca dels voluntaris serà fer difusió de la recollida amb la seva presència i repartir bosses als clients perquè hi posin el menjar que vulguin donar al recapte. En aquest cas, per consciència amb el medi ambient, les bosses que es donaran són de roba, fetes a mà pel grup de cosidores voluntàries. Aquestes mateixes bosses, reutilitzables, són les que serviran després per fer l’entrega d’aliments als usuaris del DISAM.

El menjar es recollirà en caixes cedides per Càritas, iguals que les del Gran Recapte del desembre. Al migdia i al vespre una flota de voluntaris farà la ronda pels supermercats i punts de suport per endur-se el que s’hagi recollit al matí i a la tarda i ho duran al DISAM, on caldrà col·locar-ho tot correctament a les estanteries.

A més dels sis grans supermercats del municipi a aquesta iniciativa solidària també hi col·labora la Farmàcia Mias, on no hi haurà cap voluntari però si una caixa on també s’hi podran dipositar productes farmacèutics que els clients hagin comprat allà i vulguin donar-los solidàriament. Per altra banda el Forn de Pa Can Puig s’hi suma amb una iniciativa que permetrà tenir pa del dia als usuaris del Banc d’Aliments amb un sistema de vals que encara s’ha d’acabar de concretar.

De tot plegat en parla la regidora d’Acció social, Montse Batista.

I també aquest cap de setmana hi haurà una nova campanya del Banc de sang a Arenys de Munt, però s’haurà de demanar cita prèvia per poder anar. És una de les novetats per tenir un control i garantir la seguretat dels donants i del personal sanitari.  Com és evident, serà obligatori l’ús de la mascareta i a més a més es prendrà la temperatura a tots els donants. La cita prèvia es pot sol·licitar al web donarsang.gencat.cat. Ramona Planas, del Banc de Sang, demana la col·laboració del poble.

Tal com ha dit Ramona Planas, dissabte l’horari de donacions serà de 10 a 2 del migdia i de 5 a 9 del vespre. Diumenge, que a més a més coincideix amb el Dia Mundial del donant de sang, l’horari serà només de 10 a 2 del migdia.