Aquest cap de setmana es commemoren els 5 anys de l’1 d’Octubre del 2017

Davant la Sala Municipal és on es va viure la tensió i l’emoció del dia 1 d’Octubre de 2017. I aquest 1 d’octubre farà 5 anys de l’exercici polític i del dret a l’autodeterminació més important de la història de Catalunya: el referèndum de la independència. Per aquest motiu l’ANC vol posar en valor de nou la fita aconseguida aquell Primer d’Octubre de 2017: des de l’Assemblea volen recordar aquella gesta i reafirmar la voluntat de complir amb el mandat del referèndum i recordar-ne les víctimes de la violència. Avui a les connexions en directe del café del matí hem parlat amb Vicenç Ibáñez Cardona i Maria Canaleta Valentí, de l’ANC, que han recordat el que van viure aquell dia

A Arenys de Munt es faran actes a partir d’avui al vespre. S’inaugura una exposició que recorda com es va viure aquella jornada al nostre poble, i a la nit hi haurà un sopar popular i animació a l’Espai 1 d’Octubre, davant l’Ajuntament.

I el dia 1 es fa un acte institucional a les 12 h a l’Espai 1 d’Octubre (davant de l’Ajuntament) per commemorar el cinquè aniversari de l’1-O. Es llegiran manifestos de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i d’entitats sobiranistes.

A Barcelona es farà demà una jornada reivindicativa, primer a la Plaça de Sant Jaume i després a l’Arc de Triomf