Aquest cap de setmana, els dies 2 i 3 d’abril, se celebrarà el vuitè Aplec Sardanista dels Arenys

El proper dissabte 2 i diumenge, 3 d’abril, se celebrarà el vuitè Aplec Sardanista dels Arenys. El dissabte es fa un concert de cobla al Centre i diumenge es ballaran sardanes a l’esplanada del Monument a la Independència del parc de Can Jalpí.

Comencem pel dia 2. No hi ha ballada de sardanes a la tarda però si que es fa el tradicional concert de vigília. Es fa a les 8 del vespre a la sala Gran del Centre amb la cobla La Principal del Llobregat. Ho explica Maria Canaleta Valentí, de l’Agrupació sardanista d’Arenys de Munt.

L’endemà diumenge es fa l’Aplec pròpiament dit, que començarà a les 11 del matí amb les cobles Ciutat de Girona i Jovenívola de Sabadell. A les 2 del migdia, es farà un dinar popular al mateix parc. Els tiquets del dinar, al preu de 15 €, es podran adquirir allà mateix des de l’inici de l’Aplec, amb la possibilitat de menjar arròs o botifarra amb mongetes. A partir de 2/4 de 5 de la tarda, se seguirà amb les cobles Jovenívola de Sabadell i Flama de Farners, i es farà un miniconcurs de colles improvisades. Maria Canaleta ha explicat què és un concurs de colles improvisades

Aquest aplec es va començar a fer l’any 2013, amb motiu d’Arenys de Munt com a primera Capital de la Sardana de Catalunya, i s’ha anat celebrant cada any excepte el 2020 i el 2021, que no es va poder fer a causa de la pandèmia de COVID-19. L’any passat si que es va poder fer, almenys, el concert de vigília

Aquest any ja s’afronta un Aplec amb normalitat, sense restriccions en volum de gent ni aforaments. Només queden les mascaretes, que per ballar de moment la porten tot i que sigui a l’aire lliure.

Aquest aplec està organitzat pels ajuntaments d’Arenys de Munt i Arenys de Mar i les dues associacions que promouen sardanes en aquests dos municipis: l’Agrupació Sardanista del Centre Moral d’Arenys de Munt i l’Ateneu Arenyenc d’Arenys de Mar, amb la col·laboració de la Confederació Sardanista de Catalunya. En cas de pluja, se celebrarà a la Sala Municipal.