Aquest cap de setmana a Arenys de Munt hi ha poesia, gegants, cinema, sopar-ball i dansa

El Centre d’Arenys de Munt acull avui l’acte solidari: Un cant a la pau, lletres per Ucraïna. Es farà a les 8 del vespre a la Sala Corrioles. És una lectura de textos acompanyats de música i cançons. Són textos sobre la pau, sobre la concòrdia i el bé amb el desig que aquesta guerra acabi aviat i que tot torni a la normalitat. Amb la participació de Gemma Sangerman, Carme Vera, Antoni Cantallops i la col·laboració de l’escola de música d’Arenys de Munt.

L’entrada és de cinc euros que es destinaran íntegrament a ajudar al poble ucraïnès i a més de l’entrada també hi podeu col·laborar amb aliments. L’acte té l’objectiu de recaptar diners per comprar medicaments i material sanitari per ajudar a les víctimes del conflicte que ha esclatat recentment entre Rússia i Ucraïna. A més hi haurà una “caixa solidària” perquè tothom que vulgui voluntàriament, deixi objectes, aliments i altres materials que cregui convenients per l’ajut. Ho ha explicat l’impulsor de l’acte, Toni Cantallops

I demà hi ha la trobada gegantera memorial Pere Ràfols, i s’ha avançat una hora. Aquesta seria la notícia a hores d’ara. La colla ha decidit avançar tot el programa una hora. És a dir, que ara la plantada de gegants es farà a les quatre de la tarda la zona del pavelló de dalt, i ales 5 ja arrencarà la cercavila. El motiu és la previsió de pluja i dia inestable, que aconsellen anar més a la idea. La resta de festa es manté igual. Els gegants baixaran per Ca l’Aranyó fins al Panagall, davant del bloc on vivia Pere Ràfols i allà totes les colles faran una ballada conjunta. Seguiran per Sant Antoni fins a la Riera i la plaça, on hi haurà els parlaments i el final de festa.

 

 

El que no canvia de lloc ni d’hora encara que plogui és la projecció de cinema que es fa demà al Centre. S’hi projecta un nou film del Cicle gaudí, Mediterràneo. Serà dissabte 30 d’abril a les 8 del vespre, a la sala Gran del Centre. Per veure el context de la historia ens remuntem fins a l’any 2015 quan l’Òscar i el Gerard viatgen fins a l’illa de Lesbos, a Grècia, impactats per la fotografia d’un nen ofegat en les aigües del Mediterrani. En arribar descobreixen que milers de persones arrisquen les seves vides cada dia creuant la mar fugint de conflictes armats en condicions precàries. No obstant això, ningú fa res per salvar les seves vides. Al costat d’altres membres de l’equip, lluitaran per donar suport a persones que el necessiten. Una història basada en fets reals sobre el naixement de l’ONG Proactiva Open Arms. Aquest és el tráiler promocional de la pel·lícula, on hi surten Eduard Fernández, Dani Rovira, Anna Castillo, Sergi López, Àlex Monner, entre altres.

 

I també a les 8 del vespre, però a la Sala Municipal, també es fa una activitat. És un sopar amb ball, emmarcat encara dins les Festes del Remei. Hi actua el grup Xàcara. De menú hi ha, de primer, patates d’Olot i de segon es pot escollir pollastre rostit amb guarnició de ceba, prunes i pinyons o bé rap amb cloïsses. Costava 20 euros i el dia màxim per apuntar-se era el dimarts dia 26, o sigui que qui no tingui tiquet a hores d’ara ja no hi podrà anar, a no ser que trobi tiquets disponibles a la revenda a les portes de l’esdeveniment.

 

 

 

 I diumenge es fa la celebració del Dia Mundial de la dansa, que com dèiem a la portada, s’escau en avui, dia 29 d’abril. Es farà diumenge dia 1 de maig a les 12 del migdia a la Plaça de l’Església. Si plou es farà a la Sala Municipal.