La verema ha començat a la zona d’Alella, i això vol dir també a les vintes d’Arenys de Munt. Concretament aquí ja s’està acabant. Des del celler Tal com raja, Joan Munich ha explicat que aquest any la calor i la poca pluja ha fet madurar aviat el raïm i s’han hagut d’afanyar per collir totes les varietats en el seu punt òptim
La sort és que per primavera, al maig, va ploure força i la terra maresmenca va retenir l’aigua. Això ha donat vida als ceps i els ha salvat, ja que per l’abril la terra estava extremadament eixuta. El clima és un element amb qui combatre, però també ho són els animals salvatges. Si ho recorden l’any passat els senglars es van menjar la práctica totalitat de la vinya però aquest any han protegit amb més esforç els ceps i els animals no s’han menjat gairebé res. Això fa que sigui un any excepcional per al vi fet a Arenys de Munt
Munich comenta que moltes vinyes noves, encara que siguin de secà, ja s’instal·laran amb un rec gota a gota per utilizar-lo en situacions de sequera important, almenys per mantenir vius els ceps.