Amunt Nepal explica la bona feina feta als peus de l’Himalaya gràcies a la implicació arenyenca

Amunt Nepal fa una molt bona valoració del que han aconseguit en la seva estada a Seduwa. Deu persones d’Arenys de Munt van visitar la localitat de Seduwa, al Nepal, a través de l’ONG SOS Himalaya. La intenció del viatge era rehabilitar l’hospital, que estava en pèssimes condicions. Marta de la Iglesia, de l’ONG, explica que el primer que van fer va ser canalitzar l’aigua de la pluja, que anava directament als fonaments de l’edifici. Per fer-ho, van contractar a homes i dones del poble, ja que un altre dels objectius era dinamitzar l’economia local.

En els 15 dies que van ser allà van fer feines de tot tipus: des de refer la instal·lació elèctrica i de l’aigua, a formar a les infermeres i organitzar els medicaments. Van marxar amb el compromís de que l’hospital compti amb un quiròfan i una sala de parts en condicions.

D’altra banda, després d’informar a SOS Himalaya que molts dels nens no menjaven en tot el dia, han aconseguit que es contracti una cuinera i que 30 nens tinguin una beca de menjador escolar.

Amunt Nepal ha organitzat un sopar solidari pel dia 13 de desembre, on també s’hi projectarà un video sobre l’estada a Seduwa. Les entrades es podran adquirir a El Boli Blau, i tots els diners que es recaptin aniran destinats al menjador escolar. D’altra banda, la ONG ha engegat la campanya “Un nen, un àpat”, amb la qual es pot aconseguir que els nens tinguin accés al menjardor escolar.