Amunt LGBTI i el Centre presenten una obra de teatre sobre una persona transgènere aquest cap de setmana. Es diu “sense retrets”

Els dies 15 i 16 de maig el Grup de Teatre del Centre estrena l’obra “sense retrets”, en col·laboració amb l’associació Amunt LGBTI. L’obra escenifica la historia d’una persona trans. Asseguren que l’obra mantindrà l’espectador en tensió durant tota la funció. L’obra està protagonitzada per Pep Artigas, Josep Lluís Rodríguez, Ona Llongueras, Jordi Saladrigas i Alícia Muns. Dirigida per Joan Llavador, tracta d’un tema que, malauradament, fins ara s’hi ha anat passant de puntetes, la identitat de gènere d’una dona atrapada al cos d’un home. Precisament Pep Artigas, que interpreta el paper de la persona trans, ha comentat que ha fet un llarg procés d’aprenentatge per transmetre les sensacions del personatge

El president d’Amunt LGBTI, Daniel Banegas, ha comentat que l’obra és un gra de sorra que ha d’ajudar a normalitzar el tema de la transsexualitat a la societat, a que se’n pugui parlar sense vergonya, i animar a qui se senti amb un gènere que no correspon als seus atributs físics ho pugui explicar i començar el procés per adequar les seves característiques al gènere reclamat

I  per ara, amb tothom que ha vist l’obra, sembla que s’està aconseguint aquest objectiu. Almenys així ho assegura el director de l’obra, Joan Llavador, que explica que només n’ha sentit comentaris positius.

Sense Retrets es representarà a la Sala Gran del Centre el dissabte 15 a les vuit del vespre, i el diumenge a les sis de la tarda. El diumenge, després de l’obra, s’obrirà un col·loqui moderat per Esteve Torrent, que tant representa al Centre com a Amunt LGBTI. Hi intervindran els actors i actrius, el director, la Directora General d’Igualtat de gènere de la Generalitat, Mireia Mata, també Meritxell Romero que és Consellera d’Igualtat al Consell Comarcal, la regidora d’Igualtat, Mari Àngels Gros Argelés, i Clara Palau, que és una persona trans.

Divendres segueix el Centre Music Fest

I aquest divendres hi ha nova sessió musical dins el Centre Músic Fest. La setmana passada es va estrenar el certamen amb Gara i Paula i Jazz on five. Els concerts de demà són del grup Prou i del Jazzy Pinkman. Sota el hashtag #SupportYourLocalArtists, aquest maig el Centre ha programat 4 divendres de concerts. La idea del certament parteix de veure que la cultura musical cada dia creix i s’enriqueix més al nostre poble amb nous músics, propostes innovadores, estils emergents, projectes de qualitat, i el més important és que són de quilòmetre zero. Al Centre volen donar veu i un escenari als músics joves d’Arenys de Munt que malauradament ara mateix viuen un any complicat per portar la seva música a concerts, sales i festivals.