AMUNT LGBTI celebra aquest vespre el dia de l’Orgull i el seu primer aniversari amb idees i projectes per tirar endavant

Avui és el dia de l’Orgull LGBTI i al nostre poble es fa un acte ales set del vespre a Plaça per commemorar-ho. A més, avui fa un any que l’associació AMUNT LGBTI es va donar a conèixer pintant un banc de la plaça amb els colors de la bandera de l’arc de Sant Martí. Aquest aniversari els va valer el dret de llegir fa uns dies un altre manifest, concretament el de l’arribada de la Flama del Canigó. També van poder ser una de les entitats que encenia la foguera. Avui, però, és el seu dia i llegiran el seu propi manifest. Tot seguit hi haurà ball a càrrec de Meritxell Calafell Tortosa i Irene Esteves Tortosa. Dani Banegas, portaveu d’AMUNT LGBTI, ha comentat que avui és un dia de reivindicació i celebració, amb tristor pels atacs que viu el col·lectiu però amb la felicitat de poder seguir lluitant. Els quatre punts bàsics del manifest que es llegirà avui són Feminisme, Habitatge, Anti-racisme i Treball.

Banegas ha reconegut que en aquest primer any de vida de l’entitat han pogut fer poca cosa per la situació sanitària, però han pogut recollir moltes idees que tiraran endavant aquesta segona meitat de l’any i que passen per incidir en l’educació a les escoles.