Alumnes de l’Institut participaran al 16è certamen nacional de lectura en veu alta que es celebrarà a Tordera

Ja fa 16 anys que es posa en valor a aquest esdeveniment, el qual no només és una activitat escolar en una mostra de lectura i expressió oral, sinó que pretén ser un espai de descoberta, un generador d’iniciatives i una proposta de creació de coneixement. El certamen es divideix en dues categories de primària, dues de secundaria i una d’aula d’acollida.

A l’institut és el 4t any que hi participen en les dues categories de secundària, que es divideixen en alumnes de 1r i 2n i alumnes de 3r i 4t. Els alumnes de 1r i 2n llegeixen individualment i els alumnes de 3r i 4t ho fan en grups de 3. Ho explica Anna Ros, representant del professorat del centre.

Per escollir els representants de l’Institut, s’ha realitzat un certamen intern en el qual hi han participat 25 alumnes de 1r i 2n i 18 de 3r i 4t. Finalment la representant de la primera categoria serà Llum Pinya i les representats de la segona categoria seran Maura Antequera, Ona Sampere i Anna Pujol.

El certamen oficial està dividit en diferents fases començant als quarts de final. Els alumnes hauran de competir amb representats d’altres centres per superar les eliminatòries.

El jurat estarà format per 3 persones que valoraran la vocalització i l’expressió de la lectura.

El certamen tindrà lloc el dia 10 de febrer. El Teatre Clavé de Tordera rebrà 30 dels 120 alumnes participants de l’Alt Maresme.