Alcaldes i Generalitat es coordinen per afrontar la desescalada

Els alcaldes i alcaldesses del Maresme, entre ells l’alcalde d’Arenys de Munt, Josep Sánchez, s’han reunit telemàticament amb el delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez, per intercanviar informació sobre les mesures de desescalada del COVID-19 al territori. Durant la sessió, la gerent de la Regió Sanitària Metropolitana Nord, Anna Aran, ha confirmat que fa 14 dies la incidència a la comarca del Maresme era de 25 casos per 100.000 habitants i que en els últims 7 dies ha baixat a 10. També ha destacat l’important paper de l’Atenció Primària en la detecció dels casos i seguiment dels contactes.

Per la seva part, el delegat ha explicat que la incidència de l’epidèmia segueix disminuint en el territori i que el Govern ha proposat que, a partir de dilluns, els municipis adscrits a la Regió Metropolitana Nord passin a la fase 1. Juli Fernàndez ha remarcat que “tot fa pensar que seguim pel bon camí, malgrat que no ens podem relaxar perquè el risc de rebrot encara és molt present”.

Els alcaldes i alcaldesses han plantejat qüestions pràctiques sobre la gestió del desconfinament en l’àmbit del comerç, de l’espai públic, de la mobilitat o sobre l’obertura de centres escolars. L’alcalde Josep Sánchez, també li ha mostrat la seva preocupació pel fet de no poder utilitzar el superàvit dels ajuntaments.

Precisament avui hi ha una reunió convocada entre el director dels Serveis Territorials d’Educació, Pere Massó, i els regidors i regidores d’Educació del Maresme per parlar del pla de reobertura dels centres escolars. L’alcalde també ha fet referència a la situació difícil que hi ha amb les escoles bressol, tant les municipals com les privades.

El fet de poder entrar a la fase 1 suposarà que pugui haver-hi terrasses obertes, amb un 50% de la capacitat. Per aquest motiu l’ajuntament ha pactat amb els bars i terrasses d’Arenys de Munt la possibilitat d’ampliar les terrasses per compensar la pèrdua de taules sempre garantint la distància de seguretat de dos metres.

Finalment l’alcalde ha explicat que a banda de l’ajut que destinaran als comerços d’Arenys de Munt, el proper dilluns començaran amb l’Associació de botiguers i comerciants, la campanya “Tu i jo fem Arenys de Munt”.