Al ple de dijous es porta a aprovació les retribucions dels portaveus i regidors de l’Ajuntament i la dedicació exclusiva de l’alcalde

Dijous hi ha ple de l’ajuntament i en l’ordre del dia es porta l’aprovació de la modificació del conveni amb l’Agrupació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà.

Un altre punt és l’aprovació dels dies festius de l’any 2020, i la pròrroga de delegació de competències dels ajuntaments d’Arenys de Mar i Sant Iscle per a la gestió del servei de deixalleria.

A més a més, en aquest primer ple de mandat, s’hi presentarà la proposta d’aprovació del conveni extrajudicial en el recurs contenciós sobre unes parcel·les que passaran a titularitat pública. Ho detalla l’alcalde, Josep Sánchez.

També s’hi porta l’aprovació del projecte d’obres fora de sòl urbà de Can Xicoy i la modificació de les bases d’execució del pressupost 2019.

Aquesta modificació comportarà canvis pel que fa a les retribucions dels portaveus i regidors de l’Ajuntament i s’hi inclourà la dedicació exclusiva de l’alcalde.

Al ple hi anirà la pròrroga de la delegació de competències al consell comarcal per a la gestió de la contractació centralitzada del servei de telecomunicacions, i una modificació de crèdit per dedicar els diners destinats al Centre Cívic a inversions més urgents.

Pel que fa a les mocions, que seran declaratives, la CUP en presentarà una pel dret a l’habitatge. Guiu Muns, regidor de la CUP, explica que amb aquesta moció volen que el govern es comprometi a traçar una estratègia referent a l’habitatge social. A més a més, demanen que no es construeixen més habitatges fins que el pla no estigui elaborat.

D’altra banda, el PSC presentarà una moció per potenciar i facilitar la participació dels veïns als plens municipals, consell del poble, i altres espais de debat. Ho explica Vanesa Muñoz, regidora del PSC.

A l’apartat de precs i preguntes, la CUP presentarà dos precs; un per garantir el millor aprofitament de la piscina municipal, i un altre per establir un protocol d’emergència per onades de calor.

Per la seva part, el PSC presentarà dos precs i dues preguntes; en els precs demanaran el desenvolupament d’una aplicació mòbil de seguretat ciutadana, i la creació d’un punt lila durant la Festa Major d’enguany. També preguntaran sobre el procediment de provisió de noves places de policia local i l’equipament de protecció individual dels agents, i sobre l’establiment d’una plataforma informativa sobre les accions de manteniment i neteja de l’espai públic.

I Junts per Arenys de Munt preguntarà per què no s’han netejat els solars en mal estat, sobre els nous horaris del torneig d’estiu de fútbol sala, i sobre el canvi de circulació en proves a la rambla Riera i Penya. Per últim, demanaran realitzar millores en la piscina municipal i l’estudi d’un nou sistema tarifari.

El ple es celebrarà el dijous a 2/4 de 8 del vespre a la Masia de Can Borrell, i el podreu seguir en directe per Ràdio Arenys de Munt.