Al ple d’avui la regidora de la CUP Esther Sánchez presentarà la seva renuncia a l’acta de regidora

Avui dijous hi ha ple ordinari de l’ajuntament d’Arenys de Munt. Serà a les 8 del vespre a la Masia de Can Borrell. A la part de control, la regidora de la CUPEsther Sánchez presentarà la renúncia a l’acta de regidora i es proposa el nomenament de Núria Paituví.

Per altra banda es portarà a ple l’aprovació de les bases específiques d’ajuts de menjador de l’escola bressol. La regidora d’Ensenyament, Tònia Vila ha explicat que aquesta línia de subvencions té com a objectiu recolzar a les famílies amb nens de 0 a 3 anys que fan us del menjador escolar.

També es presentarà la proposta de derogació de les bases específiques reguladores de les subvencions per a activitats d’estiu. La regidora de Cultura, Tònia Vila ha explicat que aquesta proposta pretén ajudar a les famílies en situació econòmica vulnerable per tal que els seus fills puguin participar als casals d’estiu del poble.

També es portarà a aprovació la proposta de derogació de les bases específiques reguladores de les subvencions al lloguer. El regidor de Promoció econòmica, Josep Sànchez ha explicat que aquesta nova línia de subvencions és una ampliació de la subvenció enfocada al col·lectiu jove. En aquesta ocasió, la subvenció anirà destinada a les famílies amb dificultats econòmiques.

Una altra proposta que es portarà a ple és la derogació de les bases específiques reguladores de l’atorgament de subvencions de benestar social i d’aprovació inicial de les bases específiques d’ajuts destinats a subministraments bàsics. L’alcalde i regidor de Benestar social, Joan Rabasseda, ha explicat les ajudes seran en el pagament d’aigua, electricitat i aliments a famílies amb dificultats econòmiques.

També es portarà a ple la proposta de les bases específiques destinades a ajuts en el transport en autobús urbà per a persones majors de 65 anys. El regidor d’Economia, Josep Sànchez ha explicat que amb aquesta aprovació de les bases donant compliment al compromís polític que van assolir en el procés participatiu de l’any passat.

Un altre punt és la proposta d’aprovació de la pròrroga de la delegació de competències en l’Associació Catalana de Municipis per la compra agregada de la pòlissa de treballadors i electes. També es porta la proposta d’aprovació de la creació de la comissió especial per a la modificació del servei d’atenció domiciliaria, i l’aprovació de les festes locals per a l’any 2019. En el ple de demà també es porta l’aprovació inicial de les bases específiques de subvencions destinades a urbanitzacions amb dèficits urbanístics, i la proposta de nomenament de representants en òrgans col·legiats als quals pertany l’ajuntament i una aprovació provisional de la modificació de les bases del pressupost .

Pel que fa a mocions el PSC presentarà una de suport a la implementació de la renda garantida ciutadana i la CUP una moció per manifestar que Arenys de Munt és municipi adscrit a la República Catalana. Finalment, abans dels precs i les preguntes, es llegirà un manifest institucional per donar suport als Comitès de defensa de la República.