Al ple d’avui es presenta la modificació del conveni col•lectiu i l’acord de funcionaris de l’ajuntament

Avui hi ha ple ordinari de l’ajuntament d’Arenys de Munt amb la proposta d’aprovació de la pròrroga de la delegació de competències al Consell Comarcal per a la contractació centralitzada de l’energia elèctrica i gas natural.

Al ple també es porta la proposta de modificació del pla estratègic de subvencions 2016-2019. Aquest pla recollirà totes les línies de subvencions i ajudes que l’Ajuntament ha anat atorgant als veïns i entitats del poble.

Un altre punt és la modificació del conveni col·lectiu i l’acord de funcionaris de l’ajuntament. Darrerament, s’ha estat treballant amb els representants sindicals per fer més justos social i professionalment els convenis col·lectius. L’alcalde d’Arenys de Munt, Joan Rabasseda, explica que a partir del primer dia de baixa ja es cobrarà la retribució, i també s’ajustarà la jornada laboral a 35 hores setmanals.

També es portarà la proposta de modificació de les condicions de la concessió de gestió i explotació de la zona verda de Can Jalpí per a la instal·lació d’un parc d’aventures.

Altres punts són la proposta d’adhesió a la xarxa d’escoles municipals de persones adultes de la Diputació de Barcelona i a la xarxa d’escoles bressol de la Diputació. La regidora d’ensenyament, Tònia Vila, explica que aquesta adhesió es deu a la voluntat per part de l’Ajuntament d’afavorir que aquests centres treballin en xarxa per millorar l’experiència dels alumnes.

El PSC presentarà una moció a favor d’exigir al Servei Català de la Salut millorar les inversions en infraestructures i recursos humans a l’hospital comarcal Sant Jaume de Calella per garantir la qualitat del serveis. La regidora del PSC, Àngels castillo, explica que s’ha produït un deteriorament en les instal·lacions i el servei després d’anys de retallades, i que es necessita urgentment una millora.

I la Cup presentarà una moció declarativa per destinar el 30% del sostre dels edificis de nova construcció i els sotmesos a rehabilitació integral en sòl urbà consolidat a habitatges de protecció oficial. La regidora de la Cup, Nuri Paituví, creu que a Arenys de Munt estem mancats d’habitatge social sobretot pensant amb els joves i la gent gran.

El ple és ordinari i per tant hi haurà precs i preguntes. Aquest començarà a les 8 del vespre a la Masia de Can Borrell i el podeu seguir a la mateixa sala de plens o per la ràdio.