Al ple d’avui el PSC presenta una moció per instar a Ensenyament a aturar els treballs d’elaboració i aprovació del decret de menjadors i la Cup una altre pel foment de la sobirania i la sostenibilitat energètica

Avui hi ha ple ordinari de l’ajuntament d’Arenys de Munt amb la proposta d’aprovació inicial del pressupost consolidat i la plantilla per a l’any 2019. Serà a les 8 del vespre a Can Borrell.

Les partides més importants són per tenir un habitatge social de propietat municipal i per poder realitzar la tercera fase de les obres de la riera i iniciar la reforma del Centre Cívic, entre d’altres. Josep Sánchez, regidor d’Economia, afirma que es tracta d’un pressupost en què totes les forces polítiques que han volgut hi han treballat, i està convençut que s’aprovarà.

Un altre punt del ple és la proposta d’aprovació de delegació parcial de competències al Consell Comarcal per a l’execució de projectes al municipi, en el marc de la política activa d’ocupació.

També es porta l’aprovació de la divisió en fases del projecte del Centre Cívic/Hotel d’entitats,  i donar el nom d’Enric Camón al Centre de formació d’adults.

Pel que fa a les mocions el PSC presentarà una per instar al Departament d’Ensenyament a aturar els treballs d’elaboració i aprovació del decret de menjadors. La regidora del PSC, Àngels Castillo, explica que el que pretén la Generalitat és que el servei de menjador el gestionin empreses externes, i afegeix que és una mesura que no ha estat consensuada entre les parts implicades.

També consideren que les persones del servei, al estar en horari escolar, han de ser qualificades en educació.

I la Cup presenta una moció pel foment de la sobirania i la sostenibilitat energètica d’Arenys de Munt. La regidora Nuri Paituvi, explica que es tracta de demanar que es faci una auditoria i un pla energètic dels edificis municipals, amb l’objectiu d’estalviar.

Al ple també es presentarà una declaració institucional de Esquerra Republicana, el PDeCAT i la Cup sobre el bloqueig jurídic del tribunal constitucional i de suport als presos polítics en vaga de fam.