Al febrer de 2022 no hi ha hagut variació en el nombre d’aturats: són 372, com al gener

L’atur aquest febrer no ha pujat ni ha baixat. Però això ja és un indicador positiu, perquè el febrer dels anys 2020 i 2021 vam veure com l’atur pujava, per la qual cosa el fet que aquest any no ho hagi fet és bona senyal. Si comparem la xifra de persones aturades els mesos de febrer d’anys anteriors, aquest és el febrer amb el nombre més baix dels darrers 13 anys. En comparació amb el febrer de 2021, veiem que hi ha 142 persones menys en situació d’atur.  Tot i aquest estancament del nombre de persones aturades, la xifra encara es troba per sota de les dades dels mesos anteriors a novembre de 2021.

Cal recordar que el mes de febrer de 2020, abans de la pandèmia, el nombre d’aturats a Arenys de Munt havia augmentat en 19 persones, i que les dades positives d’evolució de l’atur que anàvem observant al llarg del primer semestre de 2019 es van interrompre el segon semestre d’aquell any, en resposta a l’alentiment econòmic que es feia evident en la situació d’aquell moment.

Si mirem dades més enllà del municipi, veiem que la mitjana catalana de l’atur ha baixat un 0,04% respecte del gener. I ha estat així bàsicament pel descens de l’1% a Tarragona, ja que a Barcelona, Girona i Lleida la desocupació ha pujat, tot i que l’augment ha estat per sota de l’1%. El petit descens de l’atur a Catalunya contrasta amb les pujades dels darrers 2 anys: +0,4% l’any 2020 i +0,8% l’any 2021.

Respecte de l’any 2021, baixa la desocupació a Catalunya un 27,5%; s’aprecia aquest descens a totes les activitats econòmiques i col·lectius de sexe i edat. El mateix veiem a la comarca, on la variació mensual és a l’alça i la variació anual és a la baixa. Al Maresme, per municipis, l’atur ha pujat a 19 dels 30 municipis, s’ha mantingut a 3 i ha baixat a 8. A tots els municipis el nombre d’aturats ha baixat respecte del febrer de 2021.

La tècnica d’ocupació de l’Ajuntament, Mercè Vives, ha dit que el volum de l’atur en general ha augmentat o s’ha mantingut respecte del gener, mentre que la tendència segueix sent positiva, ja que la xifra de persones aturades és menor que la de fa un any.