Al darrer Ple el PSC va demanar la targeta moneder per usuaris de Serveis Socials i un portal unificat d’entitats

El PSC d’Arenys de Munt va demanar, al darrer ple, la creació d’una targeta moneder social. La targeta seria per, entre d’altres, poder adquirir aliments frescos als diferents comerços del poble com ja s’havia fet anteriorment amb vals que es donaven a les famílies necessitades.

La regidora d’acció social, Montse Batista, va respondre que això es va deixar de fer perquè no tots els usuaris del Disam complien els requisits per accedir a aquests aliments. Actualment l’Ajuntament destina 15 mil euros per comprar els aliments frescos que es reparteixen des del Disam.

Tot i així la regidora va dir que es podria estudiar aquesta targeta moneder per altres ajudes, com ara per anar a la farmàcia, a l’òptica o per material escolar.

El PSC també va demanar en un prec que es doni més suport a les entitats, amb la creació d’un portal d’entitats. Pel que fa a aquesta qüestió, Montse Batista, en aquest cas com a regidora de participació, va comentar que aquest portal ja existeix al web de l’ajuntament. El que sí que faran en unes setmanes es reunir-se amb les entitats per explicar el funcionament de les subvencions.

I en el mateix ple, el PSC també va preguntar sobre els casos i àmbits que han estat atesos durant el 2019 pel jutjat de pau i pel servei de mediació. L’encarregada de respondre va ser, de nou, la regidora Montse Batista qui va dir que el jutjat de pau no atén casos de mediació i va donar les dades dels serveis atesos pel servei de mediació municipal.

Pel que fa als àmbits atesos, va explicar que són molt diversos: relacions, obres, familiars, escolars, espais comuns, etc. A més des del servei de mediació també es realitza formació i suport en mediació a qui ho requereix.