Això hem dit al pregó de Sant Martí 2018 que hem fet des de Ràdio Arenys de Munt. Properament veureu el vídeo!

Molt bona nit. Benvinguts al Pregó de Festa Major de Sant Martí 2018.

Hem començat escoltant la cançó The Preacher d’Horace Silver, interpretada per l’Escola de Música ADM. Aquest any compleixen 10 anys i per això la regidoria de Cultura els ha convidat a fer el pregó d’aquest any.

I nosaltres som Ràdio Arenys de Munt, que n’hem complert 35, i també hem rebut aquest honor. Per tant el farem junts, ells ens hi posaran la part musical, com ja han començat a fer, i nosaltres hi posarem una mica de veu, que és el nostre àmbit, no?

Si Si, hi tant. Bé, de fet, som gent de ràdio, de donar notícies, i avui al pregó us oferirem 5 notícies que tenim en exclusiva. Totes pengen del Ple que hi haurà aquest mes de novembre, on hi ha 5 mocions, una de cada partit polític que té representació al Ple.

I doncs comencem, comencem… escoltem la primera notícia de l’informatiu. Ens la porten els nostres companys Elena Cots i Pau Casals

“Bona nit, benvinguts a l’informatiu de Ràdio Arenys de Munt. Comencem parlant del Ple de novembre. Esquerra Republicana hi porta a aprovació una moció per autoritzar la instal·lació d’un macro-prostíbul mixte i de luxe al centre del poble. És una iniciativa emmarcada dins el projecte “Producte d’Arenys”, ja que tot el que s’hi podrà degustar, tant naps com cols, seran de quilòmetre zero.

L’alcalde d’Arenys de Munt, Joan Rabasseda, ha defensat la casa de barrets com un servei imprescindible per la societat, i ha explicat que els tràmits amb urbanisme ja estan enllestits.

Per dissimular, la casa cites portarà per nom “zona lúdico-festiva” però fins ara s’han estat discutint altres noms com “El Remenador de cireres” o “Amunt, Arenys, Amunt!””.

Bé, ja ho veieu eh… l’Ajuntament sempre potenciant el comerç local. Cues, hi haurà!

Va Jordi, no te’m despistis, que estem aquí per convidar a tothom a la Festa major, a sortir al carrer i a viure els actes que hi ha preparats. I ho farem en vers. Què et sembla?

En vers? No en sé pas jo, de fer versos. A veure… hi ha algú per aquí baix que sàpiga fer versets, que escolti la ràdio, que ens truqui sovint… i que es digui Pere Marpons?

[la gent busca si hi ha en Pere per allà]

Tranquil, Jordi, tranquil. No ens posem nerviosos, mira.. si que hi és! Però igualment ja ens ho havia passat per escrit. Té… Diu així:

L’onze de novembre és

La Festa de Sant Martí

Per als que vinguin aquí

Com el patró no hi ha res

 

Davant de l’Ajuntament

A les vuit fem el pregó

Que anuncia la Festa Major

I que aplega molta gent

Sense moure’ns d’aquest lloc

Tenim Ràdio Arenys de Munt

L’Escola de Música a punt

Brindis, traca i correfoc

Unes atraccions inflables

Cercavila, xocolatada

I jocs per la mainada

Resulten molt agradables

 

Molts d’aquests actes es faran per la Riera eh. I ja saps què hi ha a la Riera, no?

Si clar… escocells, plantetes, formigó… ja no hi ha sorra…

Si si, tot això, i el pont! Que encara hi és, el pont! I sobre això va la segona notícia de l’informatiu d’avui. Ens la porta el company Albert Maynou.

“Per altra banda al Ple de novembre s’hi debatrà una proposta del Partit Demòcrata per acabar de trobar una solució al pont de la Riera. La formació proposa que s’enderroqui el pont actual, que el troben “vell, lleig i obsolet” i se’n construeixi un altre de modern.

El disseny del pont anirà a càrrec de Santiago Calatrava i serà un pont llevadís. Una estructura metàl·lica partida pel mig que s’obrirà enlaire quan per sota hi hagi de passar un cotxe de bombers. El mecanisme per accionar l’enlairament serà un botó vermell situat al menjador de Can Galofré

El regidor Lluís Campasol, creu que el pont s’ha de tirar a terra encara que sigui a cops de martell, i aposta per la nova estructura

Com de tots és sabut, el PDeCat proposa que el pont llevadís estigui revestit de floretes. Fins i tot la regidora Lourdes Paituví ha proposat que l’ajuntament regali regadores als veïns i es facin torns entre la gent per anar a cuidar les plantes”.

Vaja vaja… Bé… saps què? Seguim amb versets d’en Pere, que ens en queden uns quants

 

Amb un correbars popular

I una nit jove potent

Amb la música a cent

El jovent va a dormir tard

Espectacles, recepcions

El repic de campanes

I ballada de sardanes

Porten bones vibracions

 

Amb la coral i l’orquestra

Tenim un ofici cantat

Quan aquest ja s’ha acabat

Tot el poble és una festa

Després de ballar la dansa

On tothom s’hi enllaça

Salta i corre per la plaça

el dinar ja s’atança

 

Ara m’explicaràs això del dinar. Però hem de dir també que demà a les 12 del migdia toca l’Amunt Jazz Band aquí sota, a la Sala Municipal.

Si si, s’ha de dir. S’ha de dir i s’ha d’escoltar. I ara em ve de gust sentir-los a ells. Escoltem Love Yoursel, de Justin Bieber

 

Molt bona interpretació de l’Escola de Música eh! Que grans que són.

És que la música és un plaer, és sentiment, és amor!

Ai… ara que ho dius, això d’amor… justament la tercera notícia del nostre informatiu és una història d’amor molt bonica. Ens l’explica la nostra companya Mar  Mir.

“Seguim amb més mocions del Ple de novembre. La CUP presenta una moció per declarar el dia de Sant Valentí com a Dia Oficial dels Enamorats a Catalunya. Creuen que Cupido és més simpàtic, més espanyol i més globalitzador que el Sant Jordi català.

La moció parteix del fet que va ser el 14 de febrer d’enguany quan les dues CUP d’Arenys de Munt es van reconciliar al enamorar-se sobtadament els seus dos líders. Ximenis i Ballester estaven celebrant d’amagat l’orgull de ser espanyols comprant “migas i cocido madrileño”  al Mercadona i tots dos van anar a agafar, al mateix moment, l’únic pot de salmorejo que quedava. Es van creuar les mirades i allà va néixer l’espurna que va encendre la flama d’un anhel adormit.

Els dos regidors han anunciat que es presentaran junts a les Eleccions, i estan tan enamorats que si obtenen l’alcaldia la compartiran, signaran els decrets junts i compartiran el seient a la sala de plens”.

Va, que ens queda una mica de pregó, i més notícies. Què diu en Pere?

Dons en Pere Parla del dinar, mira… diu:

 

Croquetes, pernil i truita

Canalons, guisats amb bolets

Que poden ser escarlets

I de postres una fruita

De la tradició ens ve

Són unes pomes farcides

De molts sabors i mides

Que també ensenyen a fer

 

Ep, atura’t, atura’t… que se’ns acaba el repàs d’actes de Festa major i encara no hem acabat l’informatiu. El nostre company Ivan Nieto ens explica una idea que ha tingut el PSC

“Més coses del Ple de Novembre. El PSC d’Arenys de Munt porta un text per rebaixar a zero la partida que es destina a Serveis Socials i destinar els diners atreure al poble grans convencions empresarials.

Pel PSC el magatzem d’aliments DISAM s’ha de reconvertir en una joieria de luxe només a l’abast de les butxaques més plenes. Proposen reconvertir Serveis Socials de la Cotxeria en una casa on s’hi puguin comprar màsters sense anar a classe i accions de l’Ibex35 a preus desorbitats.

La regidora del PSC, Àngels Castillo, ha dit que a Arenys de Munt li falta gent rica, que vagi amb rellotges d’or i corbates de seda, que té més glamour.

La proposta del PSC també proposa eliminar el “projecte Radars” i fer el “projecte PG”, és a dir,  el Projecte de portes giratòries, per detectar polítics que estan quedant sols i caducats, al final de la seva vida útil, per donar-los un càrrec al consell directiu de grans empreses i seguir-los mantenint entre tots”.

I va acabem de repassar la Festa Major d’aquest any amb aquests versets tan eixerits. T’en dic un altre…

 

A la Sala Municipal

Un concert que meravella

Música per ballar en parella

I teatre al Centre Moral

 

Ai si, teatre. Teatre del bo. Va, doncs ens queda una notícia d’aquest interessant Ple de Novembre d’Arenys de Munt. La que fa referència al Partit Popular. L’escoltem de la mà del company Miquel Figueroa.

I per últim el Ple de novembre porta a aprovació una moció del Partit Popular per pintar la façana de tots els edificis municipals de color groc encara que ho hagi de fer el regidor tot sol i s’hi estigui uns quants anys.

El regidor del PP, Ramon Planas, ha dit que ja està fart de posar llaços grocs pel poble cada nit d’amagat. Al seu parer cal una acció més contundent. Proposa que li deixin pintar tot l’Ajuntament de color groc, i també tota la resta de dependències municipals.

Ho faria amb tempera escolar i amb un pinzell petit. No li importa estar-hi anys perquè ja es veu a venir que, malauradament, tindrà temps d’acabar la feina.

Per altra banda insta a totes les modistes del poble a fer una estelada gegant, grossa com 25 camps de futbol, per situar-la en un màstil de dos quilòmetres d’alçada dalt del Turó de Ca l’Amar. Seria la segona construcció humana que es podria veure des de la lluna, després de la Gran Muralla Xinesa.

Doncs estem acabant, però no volem acabar sense l’últim verset del Pere, Jordi endavant

 

Un cop acabat el pregó

Només ens queda per dir:

Visca el patró Sant Martí

I bona Festa Major

 

Moltes gràcies al Pere per haver-nos fet aquests versets. I no podem ni volem acabar sense tornar a escoltar l’Escola de Música, per tancar aquest pregó i desitjar-vos una bona festa major a tots.

Ens interpretaran ara Doxy, una cançó de Sonny Rollins. Músics, endavant!

MOLT BONA FESTA MAJOR!!