Aigües d’Arenys traslladarà les seves oficines a un espai cèntric i a peu pla per garantir l’accessibilitat

Aviat les oficines d‘Aigües d’Arenys estaran a un lloc molt més cèntric i accessible que allà on són ara. El lloc escollit és al carrer Generalitat, a un local situat just davant la porta de l’Escola Sant Martí, a peu pla i força més gran que l’actual. Serà un espai ampli, que permetrà una millor atenció als veïns i també unes millors condicions laborals per al personal de l’empresa pública que gestiona el servei d’aigua a Arenys de Munt, depenent de Gusam. La gerent de Gusam ha explicat que el nou local està molt a mà in o està situat a la Riera, ja que allà és més òptim que hi hagi comerços. El nou espai es considera d’una ubicació ideal ja que està a prop d’una escola, el CAP, la pista poliesportiva i la Plaça de l’Església. Hi ha un espai de treball, una zona d’atenció als usuaris i sala d’espera, amb taula i cadires, i un espai interior per a operaris.

Maria Ballester Jiménez ha comentat que amb aquest trasllat es resol un problema històric, que ja acumulava masses queixes d’usuaris, que, amb raó, es mostraven queixosos del mal accés a les oficines, situades al primer pis de l’edifici de la Biblioteca, al Rial Bellsolell. Aquest és el principal motiu del trasllat, on s’hi sumen altres factors, com la manca de seguretat a l’edifici actual i el fet de que està molt amagat.

Ballester ha dit que al nou local hi aniran només les oficines d’Aigües d’Arenys. Les de Gusam estan pendents de poder-se traslladar a l’edifici de la Cooperativa, però aquest canvi no serà possible a curt termini. Com a mínim s’anirà a més enllà de dos anys per a poder fer el trasllat. Per això s’ha buscat un local a peu pla almenys per Aigües d’Arenys. S’ha signat un contracte de lloguer per a 5 anys, però sense penalització si en marxen abans, i amb la possibilitat també d’allargar-ho més. Aquesta flexibilitat permet deixar tots els escenaris oberts de cara al futur, tant anar abans de 5 anys cap a la Cooperativa o quedar-s’hi més temps.

El trasllat està previst de cara al setembre, ja que primer cal adequar el local a l’activitat que s’hi haurà de realitzar, i també perquè al juny es fa la segona tongada de la facturació anual de l’aigua. Per no fer el trasllat a mitges han decidit esperar que acabi aquest termini i fer el trasllat passat l’estiu.

A prop de la gran obra

Aquest local està situat molt a prop d’on ara Aigües d’Arenys està fent una gran obra de substitució de la canonada de clavegueram, a la cruïlla entre el carrer Generalitat, el de les Flors i la Plaça de l’Església. Ballester ha comentat que se substituiran els col·lectors, que en algun punt s’havien enfonsat. Passat l’estiu intervindran al pas de la claveguera a la sortida de la plaça, entre el carrer Borrell i la Riera per fer-hi un pou i comprovaran l’estat del clavegueram sota la plaça. Ballester és optimista i no vol esperar el pitjor. Té clar que el sistema d’aigües residuals del poble és molt antic, no surt ben reflectit als plànols, i presenta problemes, però ara mateix la realitat és que el sistema funciona i les aigües que baixen pel carrer de les Flors travessen bé la plaça. Per tant espera que no calgui intervenir a les canonades que la creuen.

Aquestes obres han donat experiència a Gusam i Aigües d’Arenys, i per evitar que passin situacions com la d’ara, on ha calgut rebentar un paviment fet fa pocs mesos, s’ha constituït una comissió per aprofitar que cada cop que es faci una obra nova es pugui revisar i arreglar el que calgui d’aigua, claveguera, etc…