Aigues d’Arenys esta fent canvi de canonades i ha redüit la tarifa de l’aigua a 82 famílies

Aigües d’Arenys està canviant les canonades de la carretera de Sant Celoni, entre Riera i Penya i el Bellsolell.

Concretament s’està canviant un tram de 250 metres ja que hi havia 3 fuites d’aigua no localitzades, i per això han decidit fer aquesta obra que no estava contemplava. El cap tècnic d’Aigües d’Arenys, Alex Sola, explica que a més s’aprofitarà per posar un hidrant contra incendis. Tot plegat té una inversió de 10 mil euros.

D’altra banda, 82 famílies van demanar l’any passat la bonificació de la reducció de la tarifa de la factura de l’aigua. Aquest any i com a novetat per la situació de covid, les famílies que van demanar la bonificació l’any passat, aquest any no l’hauran de demanar i se’ls hi donarà automàticament.

Aquesta bonificació està destinada als usuaris que tinguin ingressos inferiors al salari mínim interprofessional, més un 20% addicional per cada membre de la família. Del 2019 al 2020 hi ha hagut un augment de 20 famílies més que han demanat aquesta bonificació.

Si voleu demanar aquesta bonificació, per més informació de la documentació que cal portar podeu trucar a Aigües d’Arenys al telèfon 93 795 01 12. També Aigües d’Arenys disposa d’un fons social de 3 mil euros per ajudar a aquelles famílies vulnerables del poble. L’any passat es va poder ajudar a 28 famílies.

I d’altra banda, es continua detectant problemes a la xarxa del clavegueram degut al llançament de tovalloletes humides al vàter.

Des de Aigües d’Arenys informen que aquestes provoquen taps a les canonades i que el cost mínim d’extreure-les supera els 600 euros. Per aquest motiu es demana llençar-les a la paperera.