Aigües Arenys preveu la instal·lació d’una planta d’osmosi per desmineralitzar l’aigua dels pous i abastir el poble amb més aigua pròpia

L’empresa pública municipal GUSAM va anunciar al seu darrer Consell d’administració el projecte d’instal·lació d’una planta d’osmosis per aprofitar el 100% dels recursos hídrics d’Arenys de Munt. La idea és fer bona per al consum l’aigua dels pous que hi ha al poble, comprar menys aigua fora, estalviar diners públics i fer un bé al Medi Ambient. Arenys de Munt ha multiplicat la capacitat de recuperació dels pous i ara la intenció de l’Ajuntament i l’empresa pública és fer un pas de gegant i endavant amb aquesta nova actuació.  La voluntat és engegar aquesta obra aviat per estalviar en la compra d’aigua. Ara mateix tot just s’està treballant en el projecte, i sent optimistes, l’obra estaria a punt a finals d’any o a principis del vinent. El cap tècnic d’Aigües Arenys, Àlex Sola, ha explicat que es tracta d’una instal·lació industrial que desmineralitza l’aigua, i es farà servir per tractar l’aigua captada als pous

La planta funciona amb uns tubs pels quals circula aigua a pressió i unes membranes eliminen bacteris i qualsevol impuresa de l’aigua. S’hi ha de fer un tractament previ. És una planta de grans dimensions i estarà ubicada al diposit del Cornell. Àlex Sola detalla els beneficis que comportarà tenir en marxa aquesta planta d’osmosi al nostre poble.

Àlex Sola afirma que l’aigua de l’aixeta que tenim ja ara és bona i es pot beure perfectament. Hi ha qui li troba gust de clor, cosa que no es podrà millorar, però si que potser l’aigua osmotitzada tindrà un millor gust.

Aigües Arenys es planteja fer uns instal·lació de plaques solars damunt el dipòsit o damunt la mateixa planta per abastir d’energia la mateixa planta. I si aquesta infraestructura podrà fer abaratir o no la facturade l’aigua és una qüestió que depèn més de voluntat política que d’aspectes tècnics. El que està clar és que la factura de l’aigua a Arenys de Munt no s’apuja des de fa set anys i la idea és no aplicar cap increment en un futur proper.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera, emesa a l’Informatiu Migdia de Ràdio Arenys de Munt