Ahir es va presentar al Col·legi de Periodistes la iniciativa ‘Primàries per la República’

La proposta vol emplaçar a bastir llistes transversals, a través de primàries obertes per escollir els candidats i candidates per als pobles, viles i ciutats de Catalunya.

A l’acte hi va participar el regidor de la Cup d’Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis, impulsor i coordinador de les consultes sobre la independència i portaveu provisional de la Coordinadora Primàries per la República de Catalunya.

Ximenis considera que les properes eleccions municipals són una oportunitat per canviar la situació política actual i organitzar-se per assolir la república catalana.

Ximenis explica que d’aquesta manera es donarà el poder a la gent, tal com es va fer a les diverses consultes que van a néixer a Arenys de Munt, i que van servir per “perdre la por a l’estat espanyol”.

Primàries per la república te 4 principis bàsics: dur a terme el mandat de l’1 d’octubre, el control del territori per defensar la república, defensar les institucions catalanes, i fer-ho a través de processos democràtics i transparents.

El 14 de juliol a Granollers es farà un convenció oberta a tothom, i ja hi ha disponible el web primàriesrepública.cat.