Ahir es va fer una trobada davant l’ajuntament per protestar contra la inhabilitació del President Quim Torra

Davant la decisió del Tribunal Suprem d’inhabilitar el president de la Generalitat, Quim Torra, l’Associació de Municipis per la Independència va convocar ahir a la tarda a tots els alcaldes i alcaldesses, i altres càrrecs electes, a manifestar-se davant dels ajuntaments.

A la trobada es va llegir la moció de rebuig que s’ha elaborat des de l’entitat on es demana “el màxim respecte per les institucions catalanes i pels nostres representants, escollits democràticament”, i on també es diu que la inhabilitació és conseqüència d’uns fets que no constitueixen cap delicte i que estan emparats en la llibertat d’expressió.

L’alcalde, Josep Sánchez, opina que aquesta inhabilitació és part d’una causa general contra l’independentisme.

 

També s’ha demanat que la moció de rebuig a la sentència sigui aprovada pels ajuntaments catalans en el pròxim plenari municipal que celebrin. Concretament a Arenys de Munt serà en el ple del proper 8 d’octubre.

Sànchez lamenta que Quim Torra, qui va ser escollit democràticament, hagi de ser substituït per Pere Aragonès, i es mostra segur de que en les properes eleccions guanyaran les forces independentistes.

Aragonès probablement no esperarà per convocar unes eleccions anticipades, que es celebrarien al febrer de l’any vinent.

D’altra banda, l’alcalde s’ha reunit aquest matí amb l’ANC d’Arenys de Munt per concretar l’acte que es farà per commemorar l’1 d’octubre, i que estarà marcat per la inhabilitació de Torra.

Per la seva part, la regidora de Junts per Arenys de Munt, Vicky Devesa, ha manifestat que la inhabilitació és un nou atac a les Institucions catalanes per part del govern espanyol, i que des del seu partit fan una crida a seguir ferms per la llibertat i la justícia.