Ahir es va celebrar a Arenys de Munt la 19ena Fira de la Cirera d’en Roca i la 25ena trobada de puntaires

Els actes van començar amb una cercavila amb el grup de percussió Soroll. Som i els geganters d’Arenys de Munt, i la trobada de puntaires que va aplegar unes 250 puntaires.

La presidenta de l’Associació de puntaires d’Arenys de Munt, Montserrat Casademunt espera que hi hagi continuïtat per tal què es puguin anar celebrant molts anys més.

Pel que fa a la Fira, a les 6 de la tarda es va fer la inauguració oficial, que va comptar amb la consellera d’Agricultura Teresa Jordà i el conseller d’Interior Miquel Buch. La consellera, que a més ha estat alcaldessa de Ripoll, ha destacat la importància de realitzar una fira i que aquesta es pugui consolidar. Respecte a les puntes va dir que sempre que es pensa en puntaires, es pensa en Arenys.

Respecte a les Cireres d’en Roca, les va provar i les ha qualificat de “boníssimes”.

Tot i així un dels productors de cireres, Joan Freixes, ha comentat que la collita aquest any ha estat poca i que les cireres no són maques per culpa de la climatologia.

També el productor Miquel Catà, va coincidir amb els problemes que ha tingut amb la collita degut a la climatologia, i a la mosca asiàtica que ataca a aquest cultiu.

El regidor de promoció econòmica, Josep Sánchez també va a la presentació de la fira, i ha avançat que es faran noves iniciatives per potenciar les cireres i altres productes locals.

I a 2/4 de 7, a la Plaça de Catalunya, es va fer el desè concurs popular d’escopir pinyols que van guanyar Miriam Farelo en la categoria femenina i Eduard Año en la masculina, tots dos van fer més de 8 metres.

Ricard Ferran de l’organització es mostra content de la bona participacio.

D’altra banda recordem que restaurants i pastisseries del poble participen de les jornades gastronòmiques de la cirera d’en Roca, elaborant plats i postres amb cireres.

Es tracta del restaurant Collsacreu, el restaurant de Lourdes, L’Era, restaurant Martori, i les pastisseries L’Obrador i La Lyonesa. Les jornades s’allargaran fins al 15 de juliol.