Actualment a Arenys de Munt hi ha un total de 421 persones aturades demandants d’ocupació

Segons el darrer Informe mensual de l’atur registrat als municipis i comarques barcelonines, el mes de gener del 2019 tanca amb 287.911 demandants d’ocupació.

Aquesta xifra és un 1,3% superior a la del desembre, i un 5,8% inferior a la de demandants del mateix mes de l’any anterior.

Aquest augment de l’atur mensual és el segon més alt en aquest mes des de l’any 2015, concentrant el creixement especialment en el sector serveis per la fi dels contractes temporals de la campanya de Nadal.

A Arenys de Munt l’atur s’ha vist incrementat en 3 persones al mes de gener i actualment hi ha 421 aturats registrats.

La tècnica d’ocupació, Mercè Vives, explica que en altres anys l’atur ha baixat al gener al nostre poble, però que aquest any ha pujat, com també al Maresme, a la província i al conjunt de Catalunya.

La xifra en el mes de gener de l’any passat era de 52 aturats més, per tant les dades són positives pel que fa a les dades interanuals.

L’increment ha afectat els dos sexes, si bé amb una incidència major entre el col·lectiu femení. També en la franja d’edat a partir dels 40 anys, i en aturats de llarga durada.

Al Maresme les xifres oficials de desocupació apunten que durant el mes de gener s’han quedat sense feina 368 persones, fet que ha fet pujar a 25.630 el total de persones registrades.

L’anàlisi mostra que aquest increment s’ha concentrat en el sector serveis i en el col·lectiu de persones sense ocupació anterior. Del total de persones aturades al Maresme, 14.702 són dones i 10.928 homes.