Actuació de la franja de prevenció d’incendis i parcel·la municipal del carrer Josep Pla

Aquesta setmana finalitzen els treballs de reducció de la densitat de l’arbrat i d’estassada del sotabosc del segment de la franja de prevenció d’incendis paral•lel al carrer Josep Pla, que complementen la neteja de la parcel•la municipal d’aquest carrer que es va fer fa un parell de mesos.
L’empresa que ha realitzat els treballs és Tió Excavacions, amb la direcció facultativa de l’enginyera forestal d’ADEMA. Per tal de realitzar aquesta actuació, aquest mes d’agost s’han demanat els permisos necessaris a la Generalitat de Catalunya.
En aquests moments l’Ajuntament està pendent de la formalització de la contractació i de demanar els permisos necessaris a la Generalitat per actuar en una parcel•la municipal dels Tres Turons.
Des del govern segueixen treballant en el manteniment de les parcel•les municipals i les franges de prevenció d’incendis de les urbanitzacions d’Arenys de Munt i ara comencen amb les més properes al casc urbà per complementar les realitzades aquests darrers anys en diferents urbanitzacions i que seguirant realitzant.

Paral•lelament a aquestes actuacions, s’ha contractat aquest mes de juliol el “Projecte de franja de baixa combustibilitat del nucli casc urbà d’Arenys de Munt” per tal de poder pressupostar al pressupost municipal del 2022 una aplicació pressupostària per poder realitzar la totalitat o part d’aquest projecte i disposar-ne per poder demanar ajuts a la Generalitat i la Diputació. L’Ajuntament està pendent de rebre aquest projecte durant el mes d’agost.

Entrevista al regidor de Medi Ambient, Jordi Maimí