Activitats del cap de setmana a Arenys de Munt

Aquesta tarda Amics per l’art del Maresme organitza la presentació, i un posterior col·loqui, del llibre “Sobre la representació, una ullada a la gramàtica de les imatges”, de Guillem Torné Agustí. Serà a partir de 2/4 de 8 a la Sala d’exposicions Mercè Paluzié. Hem pogut parlar amb l’autor del llibre, qui ens ha explicat que ningú ens ensenya a “llegir” correctament les imatges.

Demà al matí La Central de Can Jalpí organitza un taller titulat “La caricatura del cant dels ocells”, dedicat a aprendre a descriure i dibuixar el cant dels ocells. L’activitat es durà a terme de les 9 a la 1 del migdia, és gratuïta però es necessita inscripció prèvia.

També demà dissabte l’Escola Bressol La Petjada obre les seves portes per tal que tots aquelles famílies que hagin de portar als seus fills a l’escola bressol puguin conèixer les instal·lacions i el projecte educatiu.

Ja diumenge hi ha programada una nova edició del Tria i remena i a la tarda el Centre projecta dues pel·lícules. Una d’elles emmarcada en el cicle de cinema familiar. La peli és “La Mare és pura pluja”.  La Jana és una nena de 8 anys forta i espavilada que té moltes ganes que arribi el Nadal, però aquest any l’haurà de passar amb la seva àvia, ja que la seva mare necessita un descans. Per la seva banda, la petita Violeta no s’hauria imaginat mai vivint al Palau de Versalles, i menys amb el seu oncle Regis. Totes dues protagonistes es trobaran amb situacions que no entraven als seus plans, però aprendran a viure-les amb optimisme i alegria. Aquest n’és el tràiler.

I l’altre pel·lícula es projectarà quan acabi “La Mare és pura pluja”. És “La Maternal”, emmarcada dins del Cicle Gaudí. La Carla té catorze anys i és una jove desafiant i rebel. Viu en un antic restaurant de carretera als afores d’un poble amb la seva jove mare soltera mentre falta a classe i passa les hores amb el seu amic Efraín. Quan l’assistenta social s’adona que està embarassada de cinc mesos, la Carla ingressa a “La Maternal”, un centre per a mares menors d’edat on comparteix el seu dia a dia amb altres joves com ella. Junt amb els seus nadons, s’enfrontaran a aquest nou món d’adults pel que no han tingut temps de preparar-se. Està guardonada amb dos Premis Gaudí per a millor interpretació revelació i millor actriu secundària. Aquest n’és el tràiler.