Actes i celebracions de Nadal a Arenys de Munt

Avui hem dedicat gran part de l’Informatiu al Nadal, concretament a repassar totes les activitats i celebracions que es duran a terme a Arenys de Munt en els propers dies.

Les hem repassat en ordre cronològic i del primer que hem parlat és d’un clàssic en aquestes festes tant senyalades com és l’exposició nadalenca de l’Associació de Puntaires. Enguany porta per títol “Fem puntes com els àngels”. S’inaugura avui, a les 6 de la tarda, a la Sala d’Exposicions Mercè Paluzié i sobre l’exposició en va parlar Maria Àngels Mercader el passat diumenge, al Brindis d’entitats.

L’exposició estarà disponible fins el 10 de gener i es podrà visitar els dies feiners i dissabtes de 18 a 20 de la tarda i els diumenges i festius d’11 a 13 del migdia.

Pel que fa a actes litúrgics, demà dissabte dia 24 s’inaugura el pessebre, es fa la Missa del Gall, i l’endemà, dia de Nadal, també hi ha missa a les 11h amb la celebració del naixement de Jesús. En aquestes celebracions Mossèn Joan Soler hi oferirà un missatge conciliador i d’esperança pel nostre món.

Com bé sabran, aquest any els Pastorets d’Arenys de Munt seran com una gala musical que recordarà aquells grans èxits que durant anys es van cantar als Pastorets Musicals del Centre. Es faran una única vegada, el dia de Nadal a les 8 del vespre

L’any passat van haver de suspendre les representacions per culpa d’un brot de COVID que va afectar, i força, a l’equip de Pastorets. Però aquest petit descans ha permès al Centre mirar al passat més immediat, i recordar algunes de les propostes que havien omplert l’escenari el dia de Nadal. I una de les propostes destacades fou “Els Pastorets Musicals”. De fet, des del 2002 i fins al 2015, els Pastorets d’Arenys de Munt van ser “Els Pastorets Musicals”!

Per això, diumenge 25 de desembre, a les 8 del vespre, i en sessió única pujaran a l’escenari per cantar i rememorar els temes principals dels Pastorets que ens van emocionar durant tants anys. S’han repescat les melodies, i també els actors i cantants que van donar vida als personatges, els músics de l’orquestra, els nens i nenes que feien de petits pastors i ara ja són (alguns) actors i cantants professionals. Enguany doncs, TORNAREM DE SALUÈCIA! (que és el seu particular Xanadú pastoril), tot cantant i gaudint del musical d’Els Pastorets Musicals”. Ho va explicar Marc Sansa, al programa El Centre és Viu de la Ràdio.

Jonàs i Mataties presentaran l’acte, a la seva manera, fent de nexe entre cançons. Sansa ha explicat que han agafat el projecte amb una il·lusió boja, ja que són cançons que van marcar tota una època de Pastorets. Sansa, a més, va explicar que la banda de músics estarà al complet. Per tant serà una estona de passar-s’ho bé, gaudir i fer gaudir al públic.

Com a elements sorpresa encara hi queda si hi haurà vestuari, si hi haurà decorats o intervencions sorpreses i magistrals. Durarà una hora i poc però serà molt àgil, dinàmica i fàcil de passar.