Actes de la Festa Major d’Arenys de Munt

Avui mateix a les 6 de la tarda i a la sala d’exposicions Mercè Paluzie, la inauguració de l’exposició “Els Ajuntaments Democràtics d’Arenys de Munt durant la Generalitat Republicana (1931 -1936)”.

L’exposició es centrarà en l’aspecte cultural d’aquests ajuntaments que es van dedicar a l’ensenyament i la cultura. En parla Francesc Forn, del Col·lectiu pel museu arxiu.

A 2/4 de 7 de la tarda, també a la sala d’exposicions, es farà la conferència “Dolmens i Menhirs en el territori del Maresme i el Vallès Oriental”.

Anirà a càrrec de Robert Lleonart, membre del Centre d’estudis d’arqueologia i historia de Mataró, i parlarà de l’abundant llegat megalític de les nostres contrades.

També avui a les 8 del vespre, a l’ajuntament es farà el pregó a càrrec de l’Escola de Música i de Ràdio Arenys de Munt. Des de l’Escola de Música, Miriam Marí, explica que estan molt il·lusionats per participar.

I el Director de Ràdio Arenys de Munt, Oriol Leo, explica que el pregó de la ràdio conjugarà humor i informació.

Desprès del pregó hi haurà traca i brindis d’inici de festa amb cava, i tot seguit, correfoc a càrrec dels Diabòlics Anònims de Vilassar de Dalt.

 I a 2/4 d’11 de la nit, a la Sala Municipal, arriba l’espectacle “Cabareta”. L’espectacle recupera l’esperit de la Barcelona canalla dels anys 20 i 30 del segle passat, i fins a l’actualitat. És un cabaret en clau femenina i política amb l’actriu Maria Molins i la pianista Bárbara Granados. La regidora de festes, Tònia Vila, explica que aquest espectacle é molt recomanable.

També avui a ¾ de 12 de la nit, a la carpa de Can Globus, tindrem nit de versions amb The Covers Band i DJ Albert Maynou.

Entre les propostes infantils, aquesta tarda i demà al matí, oberta a tothom, hi ha el joc de construcció La Città Infinita, a l’edifici del Mercat. Tònia Vila, ha explicat que estan molt contents de portar aquest joc educatiu de construcció i cooperació per crear i recrear espais urbans utilitzant peces de fusta reciclada.

Demà dissabte a les 11 del matí, a la sala Municipal hi haurà ball de swing i un concert amb A Munt Jazz Band. Ja a la tarda es farà la cercavila de gegants i xocolatada amb les colles d’Arenys de Munt, Arenys de Mar, Canet i els grallers de Santa Coloma de Gramanet.

I a les 7 de la tarda començaran les activitats pels joves amb el correbars popular amb l’acompanyament de la xaranga dels ZeBrass Marching Band. Seguidament es farà el sopar jove a la Carpa de Can Globus i la Nit Jove amb DJ Sendo, Doctor Parts i la Banda Biruji.

Pel que fa al teatre, el Centre Moral ha preparat per aquesta Festa Major l’obra Atabalats que es representarà dissabte a 2/4 de 10 del vespre i diumenge a 2/4 de 7 de la tarda. El director de teatre del Centre, Joan Llevador, explica que l’obra gira entorn d’un matrimoni que la nit de Nadal rep la visita de dos Mossos d’Esquadra.

I diumenge arribaran els actes més tradicionals. A 2/4 d’11 del matí, a l’Espai 1 d’octubre es farà el ball d’homenatge i recepció d’autoritats amb el ball de l’Esbart Dansaire. A les 11 del matí es farà l’ofici que una any més serà retransmès en directe per la ràdio.

Seguidament començarà la 23à Mostra de Relleno que tindrà lloc a la Rambla Sant Martí. Nuria Vilaró de l’Associació de la Part Alta, explica que hi haurà venda de pomes, degustació i venda de pastís de relleno.

A 2/4 d’1, a la Plaça de l’Església es farà la recepció dels Martins i Martines, audició i ballada de dues sardanes amb la ballada de la Dansa d’Arenys de Munt amb les espolsades i vermut popular.

Diumenge a la tarda arribarà la segona representació de l’obra de teatre Atabalats i el concert-ball que farà La Selvatana. Jesús Santaliestra, de l’Orquestra, ha explicat que presentaran un nou concert amb un repertori molt variat.

I dilluns que es festiu a Arenys de Munt tindrem dues propostes infantils per compartir en família. A 2/4 de 12 del migdia i a la Sala Municipal es farà l’espectacle B de Brossa amb la companyia Sim Salabim. Pili Nieto, de la companyia, explica que es tracta d’un espectacle que combina magia, ombres i música en directe amb el que es vol homenatjar a Joan Brossa.

I a les 6 de la tarda, també a la Sala Municipal arribarà l’espectacle familiar Rhümia, Un muntatge amb música interpretat per un repòquer d’artistes que sedueixen i fascinen el públic amb les seves històries surrealistes.