Actes a Arenys de Munt per commemorar avui el Dia Internacional contra la violència de gènere

S’han posat unes creus davant l’església d’Arenys de Munt per recordar a les dones assassinades per violència masclista a Catalunya. També s’ha fet un minut de silenci, davant de l’ajuntament per commemorar avui el Dia Internacional contra la violència de gènere. La regidora d’igualtat de gènere, Maria Àngels Gros, explica que amb aquestes creus s’ha volgut fer un homenatge a aquestes dones.

La situació sanitària que vivim obliga a que no es pugui realitzar la lectura presencial del manifest, però des de l’Ajuntament s’ha editat un vídeo en el qual diverses persones del poble llegeixen una part. https://www.youtube.com/watch?v=xixdXqrUxqs&feature=youtu.be

I per últim, també s’han penjat diverses pancartes amb missatges de rebuig a la violència de gènere a diferents punts del poble.

També per commemorar aquest dia, dissabte al Centre es portarà a terme l’espectacle Flors vives, poesia de dones.

Un any més, el Centre i Donaviva se sumen a les reivindicacions del Dia internacional contra la violència de gènere preparant un nou espectacle reivindicatiu.

“Flors vives, poesia de dones”, constarà de dues parts: En primer lloc, es farà una recitació de poemes escrits per dones a càrrec de Gemma Sangerman, Carme Colomer, Joan Llavador, Anna Moore i Toni Cantallops, qui aquest matí a la ràdio n’ha llegit algun.

I seguidament, es representarà “Raons de vidre”, un monòleg escrit i dirigit per Toni Cantallops, i interpretat per Alicia Muns en el paper d’una dona assassinada pel seu marit.

La proposta és per dissabte a les 8 del vespre, a la sala Corrioles, i la venda de les entrades a la web del mateix centre o a secretaria.

I en aquest mateix sentit, les assignatures de Visual i Plàstica, i Cultura i Valors de l’Institut Domènec Perramon d’Arenys de Munt han realitzat un concurs de cartells.

Cada classe competeix amb un cartell, i tots ells tenen com a objectiu conscienciar sobre la violència de gènere. Ho explica Carola Gallardet, professora de Visual i Plàstica.