Abans de l’estiu, la Diputació de Barcelona convocarà una nova línia de subvenció a la qual s’hi podrà acollir el Centre Moral

La propera subvenció de la Diputació per Ateneus de la província es farà pública en les properes setmanes.

Així li ho va comunicar el diputat Joan Carles Garcia al regidor del PDeCat d’Arenys de Munt Lluís Campasol uns dies abans que l’alcalde de Tordera fos detingut.

En concret en aquella trobada entre Garcia i Campasol es van posar damunt la taula les dificultats que té el Centre Moral per trobar finançament que li permetin fer les obres que necessita per seguir endavant.

Per mirar de trobar-hi una sortida es va parlar d’una nova línia de subvencions que estarà llesta durant el mes de juny.

Joan Carles Garcia va exposar a Campasol que en la darrera convocatòria de subvencions van fer curt de diners i mots ateneus públics i privats no van rebre la quantitat que esperaven, com li va passar al Centre Moral. Per això ara trauran la nova convocatòria, que s’haurà de tramitar des de l’Ajuntament. Escoltem Lluís Campasol

Pel que fa al futur del Centre Moral i a la relació entre l’Ajuntament i l’entitat, el PDeCat proposa un conveni de col·laboració per a 20 anys, capitalitzant tota la subvenció en un primer pagament, a compte del que haurien de rebre els anys posteriors.

Aquesta alternativa la va exposar el regidor Marc Tarrés al Parlem del Poble de Ràdio Arenys de Munt.

Tarrés va comentar que el seu partit aposta per una via similar a la municipalització, obrint el Centre Moral a tot el municipi i no només als socis. I apunta que és molt millor aquesta opció abans que construir un Centre Cívic nou tal com farà l’equip de govern.

Per Marc Tarrés, aquesta solució seria bona per al Centre Moral i seria factible per al poble, ja que el Centre és una entitat sense ànim de lucre i per tant, no estarien beneficiant a cap empresa.