A principis de març ja estaran tots els fanals de la Riera a la mateixa mida i amb llum LED

Aquestes setmanes s’estan fent les tasques de retallar els fanals de al Riera per escurçar-los un metre. El cost d’aquestes tasques l’assumeix l’Ajuntament d’Arenys de Munt, ja que es tracta d’un canvi en una obra que es va fer i aprovar fa 10 anys.

Així ho ha explicat l’alcalde, Joan Rabasseda, a la sessió d’alcaldia de Ràdio Arenys de Munt. Rabasseda va posar el cas dels fanals com a exemple de projecte municipal no del tot ben fet.

Es remunta a l’any 2009 quan Arenys de Munt va aprofitar la subvenció del Pla Espanyol per a l’Estímul de l’Economia i l’Ocupació, també conegut com a Pla Zapatero.

En aquell moment es van aprofitar els diners rebuts per arreglar fragments de vorera de la Riera i posar fanals, bastant alts i de llum que no era LED.

Ara, deu anys després, la voluntat del govern municipal ha estat homogeneïtzar la Riera i posar tots els fanals a la mateixa mida i amb llum LED blanca, tal com s’ha contemplat als diferents projectes d’urbanització de la Riera fets des de 2013 en endavant. Per això el cost de retallar els fanals es paga amb diners de les arques municipals.

Per altra banda Joan Rabasseda va explicar que properament entrarà en vigor la licitació del manteniment dels escocells, i s’aprofitarà el final de l’hivern per replantar-los amb més vegetació, més alta i ufanosa.