A partir de dilluns s’inicia l’obertura progressiva d’algunes activitats a tot Catalunya afectades per la COVID-19

El pla d’obertura serà gradual i està dividit en 4 trams de 15 dies si l’evolució de la pandèmia ho permet.

Les mesures del tram 1 permeten que bars i restaurants puguin obrir les terrasses amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre taules i una limitació de 4 persones per taula excepte grups bombolla. Els interiors podran obrir amb la limitació d’aforament del 30% i amb bona ventilació, i en horari de les 6 del matí a 2/4 de 10 de la nit.

Carles Lladó, del restaurant Infinit, es mostra per una banda il·lusionat al poder ampliar serveis i, per una altra, es mostra preocupat per un possible retrocés de la situació.

Cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts podran obrir amb un 50% de la capacitat i màxim de 500 persones.

Això vol dir que la sala Corrioles podrà obrir amb 60 espectadors i la sala gran del centre amb unes 160 persones. Salvador Farrerons, president de l’entitat, ha explicat que entenen la situació actual, però que la cultura no s’ha tingut en compte, quan aquesta és segura. Ha recordat les paraules de la consellera de cultura que va dir públicament que la cultura és essencial, però no ha semblat que sigui així, diu Farrerons.

Pel que fa a les instal·lacions i equipaments esportius, a l’aire lliure podran tenir un aforament màxim del 50% i control d’accés i en espais tancats amb un màxim del 30%.

En aquest cas hem parlat amb Xavi Vidal, del Pàdel Arenys, qui s’ha mostrat molt satisfet per poder tornar a iniciar l’activitat.

També s’obren les activitats extraescolars presencials organitzades pels centres educatius i fora d’ells, fins un màxim de 6 alumnes per aula i les activitats de l’àmbit del lleure educatiu a l’aire lliure i, aquelles que es facin en espais interiors, en grups de màxim 6 persones.

La mobilitat a Catalunya continua restringida a l’entrada i sortida sense motiu justificat i els municipis mantenen el confinament perimetral de les 6 del matí de divendres a les 6 del matí de dilluns. La regidora de Sanitat, Maria Àngels Gros, destaca la importància de respectar les noves mesures per evitar un nou retrocés en la situació.

La regidora també ha volgut destacar la importància de relacionar-nos i realitzar les activitats amb grups estables.

El pla s’anirà revisant amb el màxim rigor d’acord amb l’evolució de la taxa de contagis i els nous ingressos hospitalaris.