306 veïns ja han votat les inversions i serveis proposats al procés participatiu del 2018

Aquestes s’inclouran al pressupost. En concret es destinaran 175 mil euros i  es poden escollir entre 54 projectes d’inversió i serveis.

A diferència d’altres anys, per a garantir un millor repartiment de les inversions, els projectes d’inversió s’han dividit en projectes d’àmbit general i projectes d’àmbit territorial de 4 zones d’actuació.

El regidor d’economia, Josep Sánchez, ha explicat que ara per ara ja han igualat el nombre de vots dels procés participatiu del 2015 quan van rebre 309 vots i que tot apunta que el procés participatiu del 2018 serà el que recollirà més vots.

En el pressupost participatiu del 2016 es van rebre 241 vots, el del 2017, 266 vots i aquest ja s’han superat els 300 vots.  El regidor explica que aquest increment es deu a aquest any el període de votació és a la tardor i no a l’estiu com els altres anys, fet que provocava que la gent estigués de vacances.

Un altre dels motius, es que aquest any hi ha hagut un canvi de sistema de repartiment de les inversions i una dotació pressupostaria més gran, el que ha fet que la gent tingui més ganes de participar.

Recordem que entre les propostes d’equipaments esportius hi trobem per exemple: la construcció d’una nova pista de bàsquet en una zona cèntrica o canviar la gespa de la piscina municipal.

Pel que fa a equipaments culturals i ensenyament podeu votar, entre d’altres, fer reformes a la biblioteca, el pintat d’aules i altres espais de l’escola Sant Martí, o renovar el material del gimnàs de l’escola Sobirans.

En el grup de parcs i jardins podeu votar: plantar arbres fruiters en diferents carrers del poble, millorar els parcs infantils o reparar les fonts existents al poble i posar-ne més.

Pel que fa a via pública teniu com opcions: Millorar l’enllumenat a la Riera o col·locar senyals de prohibit per a ciclistes a la plaça de l’Església i voreres de la Riera, entre d’altres.

També podeu votar propostes en altres àmbits dins dels projectes territorials per zones, i en diferents àmbits com ara: en cultura i festes, benestar social i igualtat, promoció econòmica i promoció del poble i participació, cooperació i civisme.

Podeu consultar totes les propostes i votar a través del web de l’ajuntament i també de manera presencial. Teniu temps fins l’1 de desembre.