Demà una delegació d’alcaldes i alcaldesses viatjaran a Brussel•les

Els Comitès Executius de l’Associació Catalana de Municipis i de l’Associació de Municipis per la Independència es van reunir divendres de forma extraordinària per consensuar accions a dur a terme davant l’empresonament de representants del Govern català.

Concretament demà una delegació d’alcaldes i alcaldesses viatjaran a Brussel·les per denunciar davant de les institucions europees que “l’Estat espanyol ha multiplicat la repressió” , en paraules de Miquel Buch, president de l’ACM.

Les dues entitats municipalistes han tornat a demanar que Europa i la comunitat internacional “s’impliquin i deixin de mirar cap a una altra banda”.

L’alcalde d’Arenys de Munt i secretari de l’AMI, Joan Rabasseda, ha explicat que els alcaldes aniran a Brussel·les per col·laborar amb la internacionalització del procés i que ell no hi assistirà perquè ha prioritzat altres activitats a nivell local.

Els presidents de les dues entitats han anunciat la creació d’una taula de coordinació amb la participació d’ajuntaments, diputacions i consells comarcals i a la que s’hi convidaran entitats sobiranistes per coordinar properes accions.

A curt termini s’ha previst donar suport a qualsevol aturada de país que es convoqui a Catalunya i que sigui convocada amb un consens majoritari. També hi haurà una delegació que dijous 9 de novembre anirà a Madrid per donar suport als membres de la Mesa del Parlament que han de declarar davant del Tribunal Suprem.

Al mateix temps, el món local també participarà activament a la manifestació que tindrà lloc dissabte a Barcelona, convocada per l’ANC i Òmnium Cultural. Imma Moratalla, de l’ANC d’Arenys de Munt, ha comentat que està previst organitzar un autobús per assistir a la manifestació.